BORA-hansgrohe bevestigt terugkeer Sam Bennett
foto: Cor Vos
dinsdag 3 augustus 2021 om 11:09

BORA-hansgrohe bevestigt terugkeer Sam Bennett

Sam Bennett keert terug bij BORA-hansgrohe. De komst van de sprinter werd vandaag door de Duitse ploeg bevestigd. De 30-jarige Ier, die van 2014 tot aan 2019 al voor het WorldTeam van Ralph Denk reed, komt over van Deceuninck-Quick-Step.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Behalve de terugkeer van Bennett heeft de Duitse ploeg de komst van nog drie nieuwe renners aangekondigd. Danny van Poppel maakt de overstap van Intermarché-Wanty-Gobert. Ook Shane Archbold (Deceuninck-Quick-Step), die net als Bennett al een verleden bij BORA-hansgrohe heeft, en Ryan Mullen (Trek-Segafredo) komen de sprinttrein versterken. Alle vier de renners tekenen voor twee seizoenen.

“Ik heb veel zin in mijn terugkeer bij BORA-hansgrohe. Ik heb zes ongelooflijke jaren met de ploeg gehad en het voelt echt dat ik in die periode ben gegroeid als profrenner”, laat Bennett via zijn nieuwe ploeg weten. “Het was een lastige beslissing om bij Deceuninck-Quick-Step te vertrekken, maar ik vond dat ik mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling in een andere omgeving voort moest zetten.”

De Ier is blij met de komst van zijn landgenoot Mullen, Archbold en Van Poppel, mannen die zijn leadout moeten verzorgen. “We hebben alle vier andere sterke punten en we zijn ervan overtuigd dat het samenvoegen van onze kwaliteiten gaan zorgen voor een zeer competitieve sprinttrein. Dit zijn niet alleen renners van een indrukwekkend kaliber, maar zullen ook aan de kameraadschap binnen de ploeg bijdragen.”

Knieblessure
Momenteel kampt Bennett nog altijd met een knieblessure waardoor hij de Tour de France moest missen. “Ik heb er echter vertrouwen in dat ik deze kleine tegenslag zal overwinnen en snel terug zal keren naar waar ik wil staan: koersen winnen. Blessures horen bij het leven. Ik heb er eerder mee te maken gehad en ze overwonnen. Dit is gewoon weer een horde die ik moet overwinnen in mijn leven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.