BORA-hansgrohe en Red Bull introduceren eigen scoutingsprogramma
Cian Uijtdebroeks in 2022 - foto: Cor Vos
woensdag 11 januari 2023 om 15:56

BORA-hansgrohe en Red Bull introduceren eigen scoutingsprogramma

BORA-hansgrohe gaat samen met het populaire energiedrankmerk Red Bull op zoek naar nieuwe talenten voor de eigen juniorenploeg. Het Duitse team heeft aangekondigd dat het een scoutingsprogramma gaat oprichten, waarvan de winnaar een contract krijgt in het U19-team van BORA-hansgrohe.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het scoutingsprogramma van BORA-hansgrohe en Red Bull gaat ‘Red Bull Junior Brothers’ heten. Het WorldTeam van ploegbaas Ralph Denk noemt het een ‘uniek scoutingsprogramma voor wielertalenten van over de hele wereld’ waarin de nieuwe generatie talentvolle wielrenners gezocht gaat worden.

Uit die zoektocht zullen twee renners gekozen worden die een contract krijgen bij Auto Eder, het juniorenteam van BORA-hansgrohe, en die aan de slag mogen als officiële Red Bull-atleet. Op 14 januari zal de formatie in Australië meer toelichting geven over dit project.

In het huidige wielerpeloton rijden een aantal Red Bull-atleten rond. Zo zien we Wout van Aert, Tom Pidcock en Anton Palzer rondrijden met speciale helmen. Ook het Auto Eder-team heeft een goede reputatie. Talenten als Cian Uijtdebroeks (nu BORA-hansgrohe) en Marco Brenner (nu Team DSM) maakten via die ploeg de stap naar de profs.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.