BORA-hansgrohe hoopt op sprintsucces in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
donderdag 7 maart 2019 om 14:30

BORA-hansgrohe hoopt op sprintsucces in Parijs-Nice

BORA-hansgrohe trekt met sprinter Sam Bennett naar Parijs-Nice. De Duitse WorldTour-ploeg hoopt met de Ier te scoren in de vlakke etappes. Voor het klassement rekent de formatie dan weer op de Oostenrijker Patrick Konrad

Bennett is dit seizoen uitstekend op dreef. De 28-jarige spurter boekte dit seizoen al overwinningen in de Vuelta a San Juan en de UAE Tour. In die laatste wedstrijd versloeg hij wereldtoppers als Fernando Gaviria, Elia Viviani en Marcel Kittel.

De Ier hoopt in Frankrijk opnieuw een ritzege te boeken. Hij kan alvast rekenen op een sterk treintje, bestaande uit locomotieven als Christoph Pfingsten, Michael Schwarzmann en man in vorm Jempy Drucker. BORA-hansgrohe rekent in de tweede helft van de week op klimmer Konrad.

Klassementsman Konrad 
De 27-jarige Oostenrijker reed dit seizoen al goed in Spanje, door als vierde te eindigen in de Ronde van Murcia. In de Volta ao Algarve kwam hij echter niet in het stuk voor. Verder rekent de ploeg op Konrad’s landgenoot Felix Großschartner en Pawel Poljanski.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-ie Sam Bennett
flag-lu Jempy Drucker
flag-at Felix Großschartner
flag-at Patrick Konrad
flag-de Christoph Pfingsten
flag-pl Pawel Poljanski
flag-de Michael Schwarzmann

Overige selecties flag-fr Parijs-Nice (10-17 maart)
flag-us Trek-Segafredo
flag-fr AG2R La Mondiale
flag-be Deceuninck Quick-Step
flag-es Movistar
flag-kz Astana

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.