BORA-hansgrohe hoopt op sprintsucces met Bennett in BinckBank Tour

zondag 11 augustus 2019 om 08:38
BORA-hansgrohe hoopt op sprintsucces met Bennett in BinckBank Tour

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft zijn zeven namen op papier voor de BinckBank Tour, die morgen begint in het Belgische Beveren. De Duitse formatie start met één duidelijke kopman: Sam Bennett. De Ierse sprinter krijgt steun van onder meer Jempy Drucker en Oscar Gatto, die ook niet traag zijn.

De 28-jarige Bennett wist dit seizoen al acht wedstrijden te winnen. Zo was hij tweemaal de snelste in Parijs-Nice, maar won hij ook een rit in de UAE Tour en het Critérium du Dauphiné. Bovendien reed Bennett eind juni nog naar de nationale titel, voor Eddie Dunbar en Ryan Mullen.

De sterke Ier verblijft op dit moment in Alkmaar voor het Europees kampioenschap op de weg, dat vandaag zal plaatsvinden. Bennett kan tijdens de BinckBank Tour rekenen op de eerder genoemde Drucker en Gatto, maar ook Lukas Pöstlberger, Marcus Burghardt, Daniel Oss en Jay McCarthy zijn van de partij.

Bennet zal het in België en Nederland moeten opnemen tegen concurrerende sprinters als Dylan Groenwegen, Arnaud Démare, Jasper Philipsen en Álvaro José Hodeg.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor BinckBank Tour (12-18 augustus) 
flag-ie Sam Bennett
flag-de Marcus Burghardt
flag-lu Jempy Drucker
flag-it Oscar Gatto
flag-au Jay McCarthy
flag-it Daniel Oss
flag-at Lukas Pöstlberger


Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2019

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.