BORA-hansgrohe komt met goed nieuws: Roglic kan weg vervolgen in Baskenland
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2024 om 11:44

BORA-hansgrohe komt met goed nieuws: Roglic kan weg vervolgen in Baskenland

Primoz Roglic zal vandaag gewoon aan de start verschijnen van de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland. Dat meldt zijn ploeg BORA-hansgrohe op sociale media. De Sloveen – die aan de leiding staat in het algemeen klassement – kwam gisteren in de derde rit van de Baskische wielerronde hard ten val.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Roglic ging onderuit op een kleine veertig kilometer van de streep, samen met een handvol andere renners. De kopman van BORA-hansgrohe kon zijn weg vervolgen, maar het duurde wel lang voordat hij weer op de fiets zat. Hij kon nadien echter terugkeren in het peloton en zou geen tijd verliezen, maar leek wel behoorlijk gehavend.

Zijn ploeg BORA-hansgrohe liet na de finish weten dat Roglic ‘oppervlakkige wonden aan zijn rechterzijde, kneuzingen en blauwe plekken’ heeft opgelopen bij de val. Meteen na zijn val is er, langs de weg, gecheckt of Roglic een hersenschudding had. Dat bleek niet het geval.

Er volgde na een eerste medische diagnose nog wel een extra onderzoek, maar er kwamen geen nieuwe blessures aan het licht. Alle lichten staan voor Roglic dan ook op groen om vandaag te koersen in de Ronde van het Baskenland. In de vierde etappe van Etxarri Aranatz naar Legutio krijgen de renners in de finale drie gecategoriseerde beklimmingen voor de wielen geschoven. 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.