BORA-hansgrohe-manager Denk: “Buchmann wil op het podium van de Tour eindigen”

zaterdag 2 november 2019 om 18:39
BORA-hansgrohe-manager Denk: “Buchmann wil op het podium van de Tour eindigen”

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft de ambitie om in 2020 het beste team ter wereld te zijn én om op het podium van de Tour de France te eindigen. Dat laat manager Ralph Denk doorschemeren aan het Beierse Münchner Merkur.

“We zullen allemaal erg verheugd zijn als we de beste ploeg ter wereld worden”, aldus Denk, die in 2019 met BORA-hansgrohe alleen Deceuninck-Quick-Step voor zich moest dulden op de UCI Ranking. De Duitse WorldTour-formatie pakte niet alleen veel punten met de sprinters Sam Bennett, Pascal Ackermann en Peter Sagan, maar ook met klassementsrenners Rafal Majka en Emanuel Buchmann.

Die laatste naam gaat zich in 2020 wederom op de Tour de France richten. Alhoewel het doel is om de prestatie van 2019 (vierde) te evenaren, hoopt zowel Buchmann als hoofdsponsor BORA op meer. “Ik wil de druk niet teveel opvoeren, maar ik denk dat Buchmann zelf op het podium wil eindigen.”

BORA heeft de ambitie om met de wielerploeg het hoogste treetje te bestijgen in de Tour de France. “Wij flirten al een tijdje met de gele trui”, eindigt de ambitieuze Denk.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.