BORA-hansgrohe met drie grote namen naar Luik-Bastenaken-Luik
Higuita - foto: Cor Vos
zaterdag 22 april 2023 om 12:36

BORA-hansgrohe met drie grote namen naar Luik-Bastenaken-Luik

BORA-hansgrohe kan in Luik-Bastenaken-Luik rekenen op meerdere grote namen. De Duitse ploeg brengt namelijk zowel Sergio Higuita, Jai Hindley als Aleksandr Vlasov aan de start. Ook Nederlander Ide Schelling is van de partij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Vrijdagochtend kwam al het bericht naar buiten dat Vlasov de Tour of the Alps had verlaten om Luik-Bastenaken-Luik te rijden. De klimmer stond nochtans in de top-10 van het algemeen klassement van de Italiaanse rittenkoers, maar zakte volgens BORA-hansgrohe af naar België wegens een gebrek aan renners.

Naast Vlasov is Hindley ook weer van de partij. De oud-winnaar van de Giro d’Italia kampte voor de Waalse Pijl nog met een infectie aan zijn luchtwegen en kon niet van start gaan, maar is nu hersteld. Vlasov, Hindley en Higuita krijgen daarnaast nog steun van onder meer Ide Schelling. De Nederlander schoot dit seizoen al raak in de Ronde van het Baskenland, waar ook zijn Colombiaanse ploeggenoot Higuita wist te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.