BORA-hansgrohe met klassiekerdebutant Uijtdebroeks en thuisrijder Schelling in de Amstel
foto: Cor Vos
zaterdag 9 april 2022 om 08:03

BORA-hansgrohe met klassiekerdebutant Uijtdebroeks en thuisrijder Schelling in de Amstel

BORA-hansgrohe heeft de selectie voor de Amstel Gold Race bekendgemaakt. Ide Schelling is, mede door het ontbreken van Maximilian Schachmann, een van de speerpunten van de Duitse ploeg. Cian Uijtdebroeks rijdt zondag zijn eerste klassieker bij de profs.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Een droom die werkelijkheid wordt”, zei Uijtdebroeks daarover tegen Sporza. “Ik wil vooral veel leren en de koers uitrijden. Dat is mijn eerste ambitie. Als het goed gaat in de koers, zou het mooi zijn om iets te tonen. Veel zal afhangen van hoe ik mijn plan trek in het gewring voor de beklimmingen. Als ik me vooraan kan handhaven in dat gewring, kan ik meespringen in een groepje. Ik zou graag aanvallen als dat mogelijk is. Dan is een plek in de top-30 mogelijk.”

“Het wordt zondag vooral een leerrijke ervaring met het oog op de toekomst. Waar zijn de cruciale punten in zo’n klassieker? Dat zal ik pas weten als ik die wedstrijden jaar na jaar rijd”, aldus de 19-jarige Belg, die ook nog naar een voorspelling werd gevraagd. “Van der Poel zal sowieso sterk zijn, dat zegt iedereen. Ik zal sowieso ook Marc Hirschi in de gaten houden. Ik ben hem de voorbije weken enkele keren tegengekomen en het was duidelijk dat zijn conditie aan het groeien is. Hirschi heeft gepiekt naar deze periode.”

Naast Uijtdebroeks en Schelling, die vorig jaar tot meest strijdlustige renner werd uitgeroepen in de Limburgse klassieker, bestaat de selectie van BORA-hansgrohe uit Giovanni Aleotti, Cesare Benedetti, Patrick Gamper, Jonas Koch en Martin Laas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.