BORA-hansgrohe met meerdere toppers naar Ronde van Polen
foto: Cor Vos
donderdag 1 augustus 2019 om 16:02

BORA-hansgrohe met meerdere toppers naar Ronde van Polen

Let op BORA-hansgrohe tijdens de Ronde van Polen: de Duitse WorldTour-ploeg heeft namelijk meerdere toppers geselecteerd voor de meerdaagse wielerkoers. Pascal Ackermann moet voor succes zorgen in de massasprints, terwijl Rafal Majka en Davide Formolo een gooi kunnen doen naar de eindzege.

De 29-jarige Majka won vijf jaar geleden al eens de Ronde van Polen, toen hij nog uitkwam voor Tinkoff-Saxo. Vorig seizoen schitterde de thuisfavoriet nog door afwezigheid, maar dit jaar is de ronderenner weer van de partij. De Pool werd twee maanden geleden nog zesde in de Giro d’Italia.

De ervaren Majka is echter niet de enige renner die een goed klassement kan rijden. Zo hebben we nog Davide Formolo, die niet zo lang geleden naar de Italiaanse titel wist te soleren. De 26-jarige klimmer – dit jaar tweede in Luik-Bastenaken-Luik – zal in Polen voor het eerst als nationaal kampioen te zien zijn.

Ackermann 
Verder is het dus uitkijken naar de snelle Ackermann, die dit seizoen al zes overwinningen wist te boeken. Zo greep de Duitser twee etappes in de Giro d’Italia, alsmede het puntenklassement. Cesare Benedetti, Maciej Bodnar, Paweł Poljański en sprintaantrekker Rüdiger Selig zijn de overige namen.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-pl Ronde van Polen (3-9 augustus) 
flag-de Pascal Ackermann
flag-it Cesare Benedetti
flag-pl Maciej Bodnar
flag-it Davide Formolo
flag-pl Rafal Majka
flag-pl Paweł Poljański
flag-de Rüdiger Selig


Lees ook: Voorbeschouwing: Ronde van Polen 2019

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.