BORA-hansgrohe met Schachmann en Majka naar Ronde van Lombardije
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 14 augustus 2020 om 08:27

BORA-hansgrohe met Schachmann en Majka naar Ronde van Lombardije

BORA-hansgrohe heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Lombardije. Maximilian Schachmann en Rafał Majka zijn de opvallendste namen. Ook Ide Schelling zal komende zaterdag deelnemen aan de herfstklassieker, die dit jaar zal worden verreden in de zomer.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Schachmann timmert de laatste jaren nadrukkelijk aan de weg als klassementsrenner en klassiekerspecialist. In 2019 waren zijn uitslagen al indrukwekkend te noemen: derde in Luik-Bastenaken-Luik, vijfde in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl en een nationale titel op de Sachsenring.

Dit jaar lijkt de Duitser nog een extra stapje te hebben gezet met eindwinst in Parijs-Nice en een derde stek in Strade Bianche. De 30-jarige Majka werd al eens derde (2013) en zevende (2018) in de Ronde van Lombardije en liet in de voorbije Ronde van Polen (4e) zien dat hij klaar is voor een nieuwe topprestatie.

De selectie bestaat verder uit Schelling, Cesare Benedetti, Jempy Drucker, de Oostenrijkse klimmer Patrick Konrad en Paweł Poljański. Het is voor de 22-jarige Schelling, bezig aan zijn eerste seizoen op WorldTour-niveau, de allereerste deelname aan Il Lombardia.

Voorbeschouwing: Ronde van Lombardije

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-it Ronde van Lombardije 2020
flag-it Cesare Benedetti
flag-lu Jempy Drucker
flag-at Patrick Konrad
flag-pl Rafał Majka
flag-pl Paweł Poljański
flag-de Maximilian Schachmann
flag-nl Ide Schelling

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.