BORA-hansgrohe niet in E3 Saxo Bank Classic na positieve coronatest
Ter Illustratie - foto: Cor Vos
vrijdag 26 maart 2021 om 11:22

BORA-hansgrohe niet in E3 Saxo Bank Classic na positieve coronatest

BORA-hansgrohe zal vandaag niet aan de start verschijnen van de E3 Saxo Bank Classic. De Duitse WorldTour-formatie moet zich volgens de richtlijnen van de Belgische wielerfederatie terugtrekken na een positieve coronatest van coureur Matthew Walls.

De 22-jarige Walls testte donderdag positief op corona. De jonge Brit bleek ook na een tweede test besmet met het virus en dus besloot BORA-hansgrohe alle renners en stafleden te testen op het coronavirus. Alle overige resultaten waren negatief, maar toch is de ploeg genoodzaakt om zich terug te trekken voor de E3 Saxo Bank Classic.

Dit betekent dat ook Nils Politt, Maciej Bodnar, Juraj Sagan, Patrick Gamper, Marcus Burghardt en Daniel Oss vandaag niet zullen deelnemen aan de Vlaamse kasseiklassieker. Politt werd vooraf gezien als een gevaarlijke outsider, zeker na zijn top 10-noteringen in Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en de Bredene Koksijde Classic.

Als BORA-hansgrohe komende zondag nog wil starten in Gent-Wevelgem, moeten ze zorgen voor een compleet nieuwe selectie en staf. Dit is ook het geval voor Dwars door Vlaanderen van woensdag 31 maart.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.