BORA-hansgrohe positief over progressie Primoz Roglic: “Hij produceert goede cijfers op training”
foto: Cor Vos
maandag 6 mei 2024 om 12:18

BORA-hansgrohe positief over progressie Primoz Roglic: “Hij produceert goede cijfers op training”

De opbouw van Primoz Roglic richting de Tour de France verloopt voorspoedig. Dat laat Rolf Aldag, ploegleider bij BORA-hansgrohe, weten in gesprek met Cyclingnews. Roglic moest begin april opgeven in de Ronde van het Baskenland, maar zijn trainingsdata tonen aan dat hij op de goede weg is.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Roglic sloeg de Waalse klassiekers nog over om zijn eerste hoogtestage richting de Tour de France niet in gevaar te brengen. Nu is duidelijk dat hij dit trainingskamp inderdaad zal halen, blijkt uit de woorden van Aldag. “Ik zal hem binnenkort zien voor een verkenning van de Pyreneeën-ritten (van de Tour de France, red.) en daarna gaan we op hoogte. Vervolgens gaan we samen naar het Criterium du Dauphiné”, aldus de Duitser.

“Het ziet er allemaal zeer positief uit. Natuurlijk heeft hij een achterstand opgelopen in zijn voorbereiding en natuurlijk hadden we graag de Ronde van het Baskenland gewonnen met hem, maar op dit moment gaat het heel goed.”

Het grote doel van Roglic dit jaar is dus de Ronde van Frankrijk, de enige grote ronde die hij nog niet op zijn naam schreef. “We zijn niet bang voor de start van de Tour, het resultaat in de Tour of wat dan ook”, zegt Aldag, die benadrukt dat de val in de Ronde van het Baskenland geen blijvende gevolgen heeft gehad voor Roglic. “Hij produceert goede cijfers op training. Dus we baseren ons niet alleen op wat hij zegt over zijn gevoel, we hebben ook objectieve cijfers. En hij gaat behoorlijk goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.