BORA-hansgrohe presenteert Jai Hindley, Sergio Higuita en Marco Haller

woensdag 4 augustus 2021 om 11:07
BORA-hansgrohe presenteert Jai Hindley, Sergio Higuita en Marco Haller

Jai Hindley - foto: Cor Vos (archief)

BORA-hansgrohe versterkt de selectie voor 2022 met Jai Hindley (25), Sergio Higuita en Marco Haller. De Australische klimmer komt over van Team DSM en zijn Colombiaanse collega van EF Education-Nippo. De ervaren Oostenrijker Haller maakt de overstap van Bahrain Victorious. Zij tekenen alle drie een contract voor minstens drie seizoenen, tot eind 2024.

Dinsdag maakte BORA-hansgrohe ook al de nodige transfers bekend. Sam Bennett keert terug bij de formatie van manager Ralph Denk en neemt een sprinttrein, bestaande uit Danny van Poppel, Shane Archbold en Ryan Mullen, mee.

“Het aantrekken van Jai, Sergio en Marco is een belangrijke stap om meer diepte in onze ploeg te brengen”, reageert Denk op de transfers. “We realiseren ons dat het belangrijk is om de selectie steeds verder te verbreden. Als ploeg moet je flexibel zijn in wedstrijden, dat is de sleutel als je agressief wil koersen en dat willen wij doen.”

In Hindley, die vorig jaar tweede werd in de Giro, ziet BORA-hansgrohe een klassementskopman. “Hij heeft een moeilijk seizoen tot nu toe, maar zijn potentieel is onbetwist. We zullen blijven werken om meer consistentie in zijn resultaten te krijgen”, aldus de manager.

“Higuita is een heel veelzijdige renner. In eerste instantie versterkt hij onze ploeg in de eendagskoersen zoals in de Ardennen. Hij is een goede klimmer en snel in de sprinters, en daarmee kan hij ook voor ritzeges gaan”, zegt Denk. “Haller brengt dan weer ervaring met zich mee. Hij kan ingezet worden in de sprinttrein, als medekopman in de Vlaamse klassiekers en ook als wegkapitein dienen. Zijn veelzijdigheid willen we in ons voordeel gebruiken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.