BORA-hansgrohe rekent op Buchmann en Bennett in Dauphiné

donderdag 6 juni 2019 om 15:49
BORA-hansgrohe rekent op Buchmann en Bennett in Dauphiné

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe wist dit seizoen al 24 keer te zegevieren, mede dankzij de sprintzeges van Sam Bennett. De Ier hoopt in het Critérium du Dauphiné op nog meer succes. Voor het klassement rekent de Duitse formatie dan weer op Emanuel Buchmann en Felix Großschartner.

Bennett was dit seizoen al goed voor zeges in de Vuelta a San Juan, de UAE Tour, Parijs-Nice en de Ronde van Turkije. Weet de 28-jarige sprinter ook in de Franse rittenkoers een etappe te winnen? Bennett krijgt in de laatste kilometers steun van onder meer Shane Archbold en Christoph Pfingsten.

BORA-hansgrohe trekt echter niet met een sprintersploeg naar het zuiden van Frankrijk. De WorldTour-ploeg hoopt op een goed klassement met Buchmannn en/of Großschartner. De Duitser werd dit jaar derde in de Ronde van Baskenland, terwijl de Oostenrijker al de Ronde van Turkije wist te winnen.

Meerdere speerpunten 
Buchmann en Großschartner reden ook al zij aan zij in de Ronde van Romandië. Ze eindigden respectievelijk als zevende en vierde in het eindklassement. De selectie wordt aangevuld met Gregor Mühlberger en Cesare Benedetti. Die laatste won recent nog een etappe in de Giro d’Italia.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-fr Critérium du Dauphiné (9-16 juni)
flag-nz Shane Archbold
flag-it Cesare Benedetti
flag-ie Sam Bennett
flag-de Emanuel Buchmann
flag-at Felix Großschartner
flag-at Gregor Mühlberger
flag-de Christoph Pfingsten

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.