BORA-hansgrohe stuurt sterke ploeg naar het Baskenland
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 14:40

BORA-hansgrohe stuurt sterke ploeg naar het Baskenland

BORA-hansgrohe heeft zijn selectie op papier voor de Ronde van het Baskenland. Is Emanuel Buchmann dé uitgesproken kopman binnen de Duitse formatie? Met Maximilian Schachmann én Patrick Konrad kan de ploeg nog twee renners uitspelen.

De 26-jarige Buchmann was vorig jaar een van de ‘verrassingen’ in de Baskische rittenkoers. De ronderenner finishte als vierde in het eindklassement, weliswaar op ruim drie minuten van eindwinnaar Primož Roglič. De Duitser begon uitstekend aan het seizoen met winst in de Trofeo Andratx. Na de UAE Tour (vierde) nam hij echter gas terug.

Het is ook uitkijken naar een andere Duitser. De één jaar jongere Schachmann maakte namelijk indruk in de voorbije Ronde van Catalonië. Zo won de allrounder de etappe met aankomst in Sant Cugat del Vallès. Daarnaast wist hij ook enkele ereplaatsen te versieren.

Overige renners 
Konrad kent – in tegenstelling tot de twee Duitsers – nog geen al te best seizoen. De Oostenrijkse klimmer wist echter al tweemaal top-10 te rijden in de Ronde van het Baskenland. Verder zakken ook Cesare Benedetti, Jay McCarthy, Gregor Mühlberger en Pawel Poljanski af naar het noorden van Spanje.

Schachmann en Buchmann rijden opnieuw samen – foto: Cor Vos

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-it Cesare Benedetti
flag-de Emanuel Buchmann
flag-at Patrick Konrad
flag-au Jay McCarthy
flag-at Gregor Mühlberger
flag-pl Pawel Poljanski
flag-de Maximilian Schachmann

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.