BORA-hansgrohe trekt Jonas Koch en neoprof Luis-Joe Lührs aan, Ben Zwiehoff verlengt
foto: Cor Vos
maandag 23 augustus 2021 om 11:13

BORA-hansgrohe trekt Jonas Koch en neoprof Luis-Joe Lührs aan, Ben Zwiehoff verlengt

De ploeg van BORA-hansgrohe voor volgend seizoen krijgt steeds meer vorm. Het Duitse team maakt gewag van de komst van Jonas Koch van Intermarché-Wanty-Gobert en de neoprof Luis-Joe Lührs. Ben Zwiehoff verlengde zijn contract met een jaar.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Koch (28) tekent een contract voor twee jaar bij BORA-hansgrohe. “Ik ben natuurlijk heel blij om de komende paar jaar voor BORA-hansgrohe te rijden. Na enkele leerzame jaren in het buitenland is het prachtig om nu voor een Duitse ploeg te gaan koersen. De ploeg is een van de beste teams in de WorldTour en voelt als een volgende stap voor mij. Ik wil mezelf verder ontwikkelen als een helper en bijdragen aan het succes van de ploeg. Ik denk niet dat het moeilijk voor me zal zijn om gewend te raken aan deze ploeg omdat ik veel jongens al ken.”

Het Duitse WorldTeam hevelt Lührs (18) over van het opleidingsteam Auto Eder, waar hij samen met het Belgische talent Cian Uijtdebroeks in de ploeg rijdt. “De Duitser zet zijn handtekening onder een contract tot eind 2024. “Na twee succesvolle seizoenen bij de juniorenploeg ben ik heel trots om de komende drie jaar in het truitje van het profteam te mogen koersen. Ik wil deze kans aangrijpen om mijzelf de komende jaren op de best mogelijke manier te ontwikkelen en ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan de successen van het team.”

Zwiehoff (27) heeft zijn contract met een jaar verlengd. “Ik ben heel blij met het vertrouwen van de ploeg. De schat aan ervaring dit ik in mijn eerste seizoen kon opdoen was enorm. Ik ben er klaar voor om met BORA-hansgrohe de volgende stap te zetten. De motivatie is enorm.”

‘Werk van de juniorenploeg werpt zijn vruchten af’
BORA-hansgrohe kondigde met onder andere Sam Bennett, Danny van Poppel, Aleksandr Vlasov, Sergio Higuita en Jai Hindley al een aantal internationale namen aan, maar versterkt met deze drie bekendmakingen ook het Duitse aandeel in de ploeg. Ploegmanager Ralph Denk: “Middels onze juniorenploeg Auto Eder werken we al veel met jong talent en daarom ben ik blij dat we Luis-Joe nu een kans kunnen geven. De tijd moet uitwijzen hoe hij zich ontwikkelt als renner, maar hij heeft zeker de kwaliteiten om zich te laten zien in het prof-circuit.”

“Het werk van onze juniorenploeg werpt zeker zijn vruchten af, met ook Cian Uijtdebroeks die de stap omhoog zet. Ik hoop dat meer renners de komende jaren dat kunnen doen. Jonas heeft die stap al gezet. Hij is een uitstekende allrounder, die op veel terreinen en in verschillende rollen kan worden ingezet. Jonas krijgt een belangrijke rol, of het nu in de sprints als leadout is, of als helper in de klassiekers”, vertelt Denk over zijn nieuwe aanwinsten Lührs en Koch. Ook werkt hij graag verder met oud-mountainbiker Zwiehoff.

“Ik denk dat Ben de overstap naar het wegwielrennen goed heeft gemaakt. Hij is niet alleen een goede klimmer, maar blijkt verrassend genoeg ook op het vlakke een goede steun voor onze kopmannen. Na een goed voorjaar kende hij jammer genoeg een tegenslag door een gebroken sleutelbeen, maar in de Vuelta is hij weer van cruciale steun voor de ploeg en dat willen we in de toekomst graag voortzetten”, aldus Denk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.