BORA-hansgrohe trekt met Sagan en Bennett naar Milaan-San Remo
foto: Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 09:19

BORA-hansgrohe trekt met Sagan en Bennett naar Milaan-San Remo

Hou maar rekening met BORA-hansgrohe tijdens Milaan-San Remo. De Duitse ploeg start namelijk met een ijzersterke selectie, aangevoerd door Peter Sagan en Sam Bennett. Die laatste liet in Parijs-Nice zien in bloedvorm te zijn.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is de vraag of de 28-jarige Bennett kan schitteren in Milaan-San Remo, aangezien de Ier nog nooit een ereplaats wist te versieren in La Primavera. Sterker nog: zijn beste resultaat is een 66e plaats. Daarbij moet wel de kanttekening worden gemaakt dat Bennett de voorbije edities in dienst reed van ploeggenoot Sagan.

Maar dat Bennett in topvorm is, daar kan geen misverstand over bestaan. De sterke spurter begon het seizoen al uitstekend met overwinningen in de Vuelta a San Juan én de UAE Tour. In Parijs-Nice maakte hij pas echt indruk met zeges in Yzeure en Brignoles.

Sam Bennett is in bloedvorm – foto: Cor Vos

Peter Sagan 
Maar BORA-hansgrohe rekent niet alleen op Bennett, aangezien ook Peter Sagan aan het vertrek staat. De Slowaak eindigde in 2013 én 2017 als tweede in Milaan-San Remo, terwijl hij vorig jaar nog als zesde finishte. Sagan liet eerder weten graag te willen winnen op de Via Roma. “Het blijft een speciale wedstrijd.”

De drievoudig wereldkampioen kende door ziekte echter geen ideale voorbereiding op La Primavera, maar hij gaf tijdens Tirreno-Adriatico aan zich steeds beter te voelen. Zijn ploeg rekent verder op Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Jempy Drucker, Oscar Gatto én Daniel Oss.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-it Milaan-Sam Remo (23 maart)
flag-ie Sam Bennett
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Marcus Burghardt
flag-lu Jempy Drucker
flag-it Oscar Gatto
flag-it Daniel Oss
flag-sk Peter Sagan

Overige selecties flag-it Milaan-San Remo (23 maart)
flag-fr Direct Energie
flag-nl Jumbo-Visma
flag-au Mitchelton-Scott
flag-us Trek-Segafredo

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.