Boris Vallée de beste in tweede rit Wallonië
foto: Sirotti
zondag 24 juli 2016 om 16:38

Boris Vallée de beste in tweede rit Wallonië

De tweede etappe in de Ronde van Wallonië is gewonnen door Boris Vallée. De Belgische renner van Fortuneo-Vital Concept was de beste in de straten van Le Roeulx na een etappe van 182 kilometer. Klassementsleider Tom Boonen werd tweede en behoudt daardoor zijn leiderstricot.

De kopgroep van de dag bestond uit Franck Bonnamour (Fortuneo-Vital Concept), Mamyr Stash (Gazprom-RusVelo) , Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert) , Ludovic Robeet (Color Code-Arden’Beef)  en Antoine Warnier (Wallonie – Bruxelles). Zij kregen iets meer dan zes minuten voorsprong. In de heuvelzone ontdeden Robeet en Warnier zich van de medevluchters.

Op het plaatselijke parcours van Le Roeulx zakte de voorsprong van het kopduo onder de minuut en bij het ingaan van het laatste lokale rondje was het liedje uit. Etixx-Quick-Step leidde de finale in, in dienst van klassementsleider Boonen. De ervaren renner kon het echter niet afmaken. Zijn landgenoot Boris Vallée nam de bloemen mee naar huis.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
24 juli 2016 17:43
Boonen 2e, goed bezig!
24 juli 2016 18:30
Voor Bouhanni, Steels, Vanderaerden en Planckaert! #nostalgie
24 juli 2016 18:32
Goed bezig? Als Boonen 5 jaar geleden had gehoord dat mensen 'goed bezig' zouden zeggen na een 2e plaats in de RvWallonië na Vallée en voor Maikin en een ploegmaat, dan had hij waarschijnlijk zelfmoord gepleegd. Leg alsjeblief je lat niet te laag voor iemand met zijn salaris.
24 juli 2016 19:55
Boonen is geen schim meer van wat hij was. De laatste jaren laad hij zicht alleen nog op voor 2 wedstrijden op een jaar. Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Meer boeit hem echt niet meer en rijd deze wedstrijden dan ook omdat het moet van de ploeg. Echt zonde van zo'n coureur
24 juli 2016 21:40
Tuurlijk is Boonen een schim van zichzelf. Hij is in wielertermen nu eenmaal OUD. Maar hij wint haast wel nog de mooiste klassieker die er bestaat. En wat hij dan verdient kan mij echt geen fluit schelen. Ik hoef het niet te betalen.
25 juli 2016 14:43
Het is juister te zeggen over Boonen (35 jr), dat hij aan het einde van zijn carrière is. Zeggen dat "hij een schim van zichzelf is" hoort meer bij jongens als een Goss, Brajkovic en Vanendert. Die mannen presteren niets meer, in tegenstelling tot Boonen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.