Bos: “Heb heel veel geleerd”
vrijdag 12 februari 2010 om 17:41

Bos: “Heb heel veel geleerd”

Naast Wouter Mol, die het eindklassement naar zich wist toe te trekken, liet zich nog een andere Nederlander opmerken in de Ronde van Qatar. Theo Bos wist zich de afgelopen dagen enkele keren te plaatsen in een massasprint. Twee vierde plekken in vijf sprintersetappes is de balans. Zelf is Bos tevreden op een weekje Qatar.

“Ik wilde graag een paar keer meesprinten met deze grote jongens, en daar ben ik in geslaagd”, vertelde Bos bij De Telegraaf. “In de laatste rit was dat ook de bedoeling, maar ik zat op drie kilometer van de meet te ver van achteren. Ik kwam nog wel terug, maar het bleek dat ik te veel energie had verspeeld.” Bos werd uiteindelijk 39e.

Opvallend is dat de 26-jarige Nederlander zelf een paar keer zijn kans mocht gaan, ondanks de aanwezigheid van Heinrich Haussler binnen zijn ploeg Cervélo. “Heinrich was eigenlijk onze eerste man in de sprint. In de vierde en de vijfde rit, waarin ik als vierde over de streep kwam, verloor Heinrich het contact en mocht ik zelf mijn kans gaan”, verklaart hij.

Maar Bos beseft dat er nog veel werk voor de boeg is, bijvoorbeeld wat het treintje voor de sprints betreft. “Voor mij is het allemaal nieuw. We moeten nog wat op elkaar ingespeeld raken. Zoals ik ook misschien voor mezelf het juiste moment moet vinden om aan te zetten. Nu was ik twee keer te vroeg in de sprint. Maar ik heb deze week heel veel geleerd”, besluit Bos.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.