Bos kan na één dag al terug naar huis
woensdag 29 juli 2009 om 20:16

Bos kan na één dag al terug naar huis

Nadat de proloog van de Tour d’Alsace, een ploegentijdrit, gisteren was gewonnen door Besson Chaussures, was het de Noor Frederik Wilman (Joker Bianchi) die vandaag de eerste rit in lijn won. Tweede was Paul Sneeboer, een 28-jarige renner van KrolstonE. Het Rabobank Continental Team kreeg met het uitvallen van Theo Bos en de blessure van Thomas Berkhout twee zware klappen te verduren.

De rit die van Strassbourg naar Bischoffsheim liep, eindigde in een plaatselijke ronde van achttien kilometer die zevenmaal moest worden verreden. In twee stappen moest 230 meter aan hoogteverschil overwonnen worden, een klus die te zwaar was voor Theo Bos. Hij moest al vroeg lossen en kwam buiten tijd binnen.

Een verklaring voor de slechte prestatie had Bos niet. “Het viel mij eigenlijk wel tegen, dat dat niet meer lukte”, reageert ploegleider Piet Kuys tegen Rabosport. “Theo zelf baalde natuurlijk ook ongelooflijk. Volgende week gaat zijn schorsing in en dit wilde hij nog even meepakken.”

Thomas Berkhout had ook geen fijne etappe, door een zware val aan het begin van de rit. Toch kon hij behandeld worden tijdens de koers, en met hulp van de ploegleiderswagen sloot hij zelfs weer aan bij het peloton. Pas in de laatste ronde moest hij lossen uit de grote groep, die op drie minuten van de winnaar binnen kwam.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.