Bosmans soleert in Zonnebeke na val Vanthourenhout en Venturini
Wietse Bosmans - Foto: Beobank-Corendon
zaterdag 21 januari 2017 om 16:05

Bosmans soleert in Zonnebeke na val Vanthourenhout en Venturini

Wietse Bosmans is de verrassende winnaar van de Kasteelcross in Zonnebeke. De 26-jarige man van Beobank-Corendon kwam halfweg alleen aan de leiding na een spectaculaire val van Michael Vanthourenhout en Clément Venturini.

Geen Wout van Aert of Mathieu van der Poel in Zonnebeke, dus was het eindelijk nog eens aan de outsiders om te strijden voor de dagzege. Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout en Clément Venturini waren op papier de grootste namen aan het vertrek.

Frans kampioen Venturini maakte gretig gebruik van zijn handelsmerk, een pijlsnelle start. Vincent Baestaens, de kersverse Belgisch kampioen bij de elite zonder contract, Michael Vanthourenhout en Wietse Bosmans pikten aan. Dit kwartet zou een groot deel van het wedstrijdverloop bepalen. Grote afwezige in de kopgroep was de zieke Laurens Sweeck.

Vreemd manoeuvre Venturini
Venturini nam een groot deel van het kopwerk op zich en ook Bosmans reed een hele tijd aan de leiding. Toen Vanthourenhout halfweg naar de eerste positie reed, was Venturini daar niet mee opgezet. De Fransman wilde de West-Vlaming zo snel mogelijk weer passeren, maar dat deed hij op een wel zeer smal stuk van de omloop. De twee gingen tegen elkaar aanleunen en kwamen ten val. Einde verhaal voor de overwinning.

Geluk bij een ongeluk voor Bosmans, die – omdat ook Baestaens was opgehouden – alleen aan de leiding kwam. Baestaens bleef nog enkele rondjes op tien à vijftien seconden van leider Bosmans hangen, maar de renner uit Kalmthout bleek met overmacht de sterkste. Vanthourenhout reed, op frustratie, nog knap naar het podium.

Uitslag Kasteelcross Zonnebeke 2017
1. flag-be Wietse Bosmans (Beobank-Corendon)
2. flag-be Vincent Baestaens (Elite-2)
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
4. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
5. flag-be Joeri Adams (Kalas-Nnof)
6. flag-be Jens Adams (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
7. flag-cz Michael Boros (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice)
8. flag-be Thomas Joseph (Marlux-Napoleon Games)
9. flag-be Jan Denuwelaere (Elite-2)
10. flag-be Dieter Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
21 januari 2017 16:29
De manoeuvre was vreemd van zowel Venturini als Vanthourenhout, onnodige risico's genomen door allebei.
21 januari 2017 16:42
Inderdaad beidde gaan een beetje in de fout daar. Jammer het haalde de spanning wat uit de wedstrijd die tot dan toe toch mooi verliep.
21 januari 2017 19:35
Niet Venturini maar het ego zat Vanthourenhout in de weg.
Dit heeft hem ook al eens in de weg gezeten tegen Mathieu van de Poel
21 januari 2017 22:25
Gaat over het manoeuvre in Zolder waar niets mis mee was?
21 januari 2017 22:25
Hij blijft gewoon zijn lijn rijden toch..? Kan iemand mij aub even uitleggen wat Vanthourenhout precies verkeerd heeft gedaan? In formule 1 moet een andere rijder toch ook niet aan de kant gaan staan omdat er eentje achter sneller kan? Venturini moet gewoon wachten tot hij ruimte heeft om eroverheen te gaan.
21 januari 2017 22:28
Als Vanthourenhout een Nederlander was dan zou @limburgia hier nooit hetzelfde zeggen, meneertje heeft enorme oogkleppen op.
22 januari 2017 09:25
Vanthourenhout weer die cowboy. Liet in Zolder MvdP ook al vallen. Ik zeg schorsen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.