Botbreuken voor Pieter Serry na zware val met mountainbike
maandag 2 november 2015 om 10:17

Botbreuken voor Pieter Serry na zware val met mountainbike

Wat een ontspannen mountainbikerit had moeten zijn, liep uit op een klein drama voor Pieter Serry. De Belg reed zondagmorgen met zijn fiets in een put, verloor de controle en crashte hard tegen de grond.

De renner van Etixx-Quick-Step viel met zijn gezicht tegen de grond. Na de valpartij werd hij direct afgevoerd naar het ziekenhuis van Tielt. Daar werd de diagnose gesteld van lichte schedelfractuur, een gebroken tand en verschillende schaafwonden. Voor de kwetsuren staat een hersteltijd van zes weken.

“Ik had vandaag echt ongeluk”, laat Serry weten in het persbericht van de ploeg. “Ik reed op een gravelweg rechtdoor, verloor de controle over stuur toen ik in een put reed en viel. Het is het zoveelste ongeluk tijdens mijn seizoen, maar de eerste waar ik zelf iets kon aan doen. Bij andere valpartijen dit jaar was ik onrechtstreeks betrokken. Ik was gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Nu moet ik zo snel mogelijk herstellen, de pagina 2015 omdraaien en 2016 volgend jaar beter aanvatten.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
2 november 2015 10:21
Die laatste opmerking van hem slaat nergens op.
2 november 2015 12:11
"Scheldfractuur" moet vast zijn "schedelfractuur" hoewel hij vast ook gescholden zal hebben ....
2 november 2015 12:37
Quote:
Voor de kwetsuren staat een hersteltijd van zes weken.

nooit geweten dat je met zes weken van een gebroken tand kan herstellen. ;)

verder heb ik het woord 'onrechtstreeks' nog nooit gehoord. is dat vlaams voor indirect of toch gewoon weinig gebruikt ABN?
2 november 2015 14:41
@8.6

Onrechtstreeks is toch een relatief frequent gebruikt woord in Vlaanderen.
2 november 2015 15:43
@harold: en dus inderdaad een puur belgisch woord. Met een in beide landen goed synoniem 'indirect'. Aangezien het een citaat is, is in dit geval het gebruik van Vlaamse woorden niet vreemd. Normaal zou het gebruik van het Nederlandse synoniem op een Nederlandse website logischer zijn.
2 november 2015 17:24
Wintertijd: het gaat om taal en niet meer om vietsen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.