Bouhanni beboet na ruzie met eigen ploegleider, Cofidis ontkent
donderdag 30 augustus 2018 om 09:09

Bouhanni beboet na ruzie met eigen ploegleider, Cofidis ontkent

De problemen tussen Nacer Bouhanni en zijn ploeg Cofidis blijven voortduren. De Franse sprinter kreeg het gisteren tijdens de vijfde rit van de Vuelta aan de stok kreeg met ploegleider Jean-Luc Jonrond, zo blijkt uit het communiqué na afloop van de rit.

Bouhanni finishte gisteren als laatste, acht minuten na de renners voor hem. Eerder in de rit was er sprake van een ruzie waarbij de wagen van de ploeg geraakt werd. Bouhanni heeft als straf een boete van 300 Zwitserse franks gekregen. Daarnaast kreeg hij dertig seconden en vijftien punten in mindering. De sprinter staat nu in het puntenklassement op -1. De auto van Cofidis start vandaag tijdens de zesde rit op de laatste plek in de karavaan.

Bouhanni heeft inmiddels via Twitter gereageerd.
“Waarom proberen ze mij af te schilderen als een bad boy, terwijl ik dat niet ben?” vraagt hij zich af.

Update 11:25
In een persbericht geeft Cofidis een andere lezing. “Nacer Bouhanni kreeg het warm. Hij kende een moeilijke etappe en heeft gestreden om op tijd binnen te komen. Maar er is niets gebeurd”, vertelt ploegleider Jean-Luc Jonrond. “Hij heeft de auto nooit geraakt. Dit zijn verzinsels en niets meer. Hij verdient zulke onjuiste opmerkingen niet”, klinkt het. Bouhanni bevestigt dat. “Ik heb geen ruzie gehad met mijn ploegleider. En ik heb de auto niet geslagen. Ik ben teleurgesteld en heb moeite te begrijpen waarom sommigen proberen om mij slecht af te schilderen.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2018 09:26
Als meneer bouhanni zich nu eens ging gedragen zouden ze hem niet afschilderen als bad boy
    30 augustus 2018 21:40
    Rare titel zeg. Er is dit keer niets aan de hand tussen renner en ploeg. Als je de kop leest, denk je het tegenovergestelde. Heel vreemd.

    Bouhanni wint vervolgens de etappe. Dat is wel mooi.
30 augustus 2018 09:28
Een nieuw dieptepunt in een soap die sowieso alleen maar verliezers kent. Zowel coureur als ploeg zijn niet gebaat bij dit, maar bij het hebben van een extra pion om resultaat te boeken, naast de doorgebroken Laporte.
    30 augustus 2018 12:48
    Doorgebroken Laporte? Als waterdrager bedoel je dan?
    30 augustus 2018 18:33
    Doorgebroken in mini koersjes waar alleen Fransen aan deelnemen
30 augustus 2018 09:29
Via diverse media op o.a. Twitter is te lezen dat het verkeerd vertaald/ geïnterpreteerd is. Hij is beboet voor "plak bidonnen" en niet omdat hij op de auto heeft geslagen. Cofidis zelf heeft volgens mij nog niet gereageerd.
Update: Vittu, eigenaar van de ploeg, en ploegleider Jonrond zelf hebben inmiddels ook op Twitter gereageerd dat het nieuws niet klopt!
    30 augustus 2018 09:35
    Dat klinkt best logisch. Dat 'schaden van imago wielrennen' moet sowieso niet te zwaar opgevat worden, dat komt met regelmaat voorbij bij tijdstraffen en boetes.
    30 augustus 2018 11:41
    Het communiqué meldt 'handelingen tussen ploegleider en renner die het imago van het wielrennen schaden'. Dat is voor meerdere uitleg vatbaar.
30 augustus 2018 09:35
Tsja, deze gast kan gewoon geen goed meer doen, terwijl het volgens mij allemaal nog niet zo heel extreem is. Het botert gewoon niet tussen zijn ploegleider en hemzelf, hij heeft in het verleden wat foutjes gemaakt. En nu is het de kop van jut, iedereen die wil schieten mag zijn gang gaan.
30 augustus 2018 09:35
Haha.. min 1 punten in het puntenklassement en laatste in de etappe-uitslag. Kenny van Hummel Eat your heart out!
30 augustus 2018 09:58
Een of andere meneer luis jimenez zuigt dus dus eigenlijk een ruzie op twitter uit zijn duim en iedereen neemt dat klakkeloos over?
Mijn Spaans is ook vrij mwa... maar ik haal uit dat communiqué nergens een "ruzie".

Het hoort mij ook niet aan als Bouhanni, die maakt, als je het achteraf terugbedenkt, alleen ruzie als hem in de laatste 25km zijnsinziens een overwinning door de neus geboord wordt.
30 augustus 2018 10:02
Zou leuk zijn als hij een etappe gaat winnen. Ben geen fan maar het wordt nu wel een beetje triest met die hetze tegen hem. Makkelijk scoren.
30 augustus 2018 10:03
Ben benieuwd wat die vandaag zal laten zien, hij is in ieder geval getergd.
30 augustus 2018 11:05
Veel tamtam om niets. Intussen heeft ook Cofidis een communiqué verspreid waarin duidelijk gezegd wordt dat er geen dispuut geweest is met de ploegleider en dat de straf enkel is wegens onregelmatige bevoorrading op het einde van de etappe. Tevens wordt nog eens onderstreept dat de sportieve directie alle vertrouwen behoudt in Nacer en dat er geen sprake is van een conflict tussen deze directie en de renner.
30 augustus 2018 11:29
@redactie Misschien kan wielerflits de kop van dit artikel ook aanpassen!!! Nu inmiddels duidelijk is dat er weinig van klopt.
    30 augustus 2018 13:21
    +1!
    30 augustus 2018 13:30
    De kop is nav het nieuws om 11:25 aangepast.
    30 augustus 2018 13:43
    De kop is nog steeds tendentieus. Een betere kop zou zijn: "Bouhanni ten onrechte beschuldigd van ruzie met ploegleider" of iets dergelijks.
    30 augustus 2018 14:18
    Dat hij ten onrechte is beschuldigd, is zijn eigen lezing.
    De feiten zijn dat hij beboet is en samen met zijn ploeg weerspreekt iets verkeerd gedaan te hebben.
    30 augustus 2018 15:57
    Flauw hoor redactie. Natuurlijk betekent weerspreken niet dat er niets gebeurd is, maar dan zou je over veel renners een artikel met zo'n kop kunnen schrijven. In het officiele communique staat: "comportamiento entre un director deportivo y un corredor dañando la imagen del ciclismo"
    Google translate maakt daarvan: "Gedrag tussen een sportdirecteur en een renner die het imago van fietsen schaadt"
    En jullie maken daarvan een ruzie, mede door die tweet van Luis Jimenez. Gewoon wat bidons die door de hitte extreem plakkerig zijn geworden ligt meer voor de hand.
    Nooit van die Luis gehoord overigens, maar hij schijnt een journalist van eurosport te zijn. Jullie zijn volgens mij veel voorzichtiger om tweets van Jose Been tot nieuws te promoveren.
30 augustus 2018 12:24
Wie is die Luis Jiménez, waarom wordt iets een nieuwsfeit wanneer hij dat gerucht verspreid via het geruchtenkanaal en waarom verspreid hij dat gerucht?
30 augustus 2018 19:13
“De feiten zijn dat hij beboet is en samen met zijn ploeg weerspreekt iets verkeerd gedaan te hebben.”
Bouhanni en zijn ploegleider zijn inderdaad beboet wegens ‘het schaden van het imago van de wielersport’. Zeer waarschijnlijk gaat het om een plakbidon, vergelijkbaar met Dumoulin in de Tour.
Bouhanni en zijn ploegleider ontkennen niet iets fout te hebben gedaan (“Het is waar dat ik misschien iets te lang de bidon vasthield die de DS mij aanreikte”, schrijft Bouhanni) maar zij ontkennen dat ze het met elkaar aan de stok hadden.
De gekozen titel blijft dus gebaseerd op een gerucht waarvan het tot dusver allerminst vaststaat dat dat klopt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.