Bouhanni excuseert zich voor reactie tegenover ‘gevaarlijke’ Barbier
Foto: Sirotti
zaterdag 7 oktober 2017 om 13:33

Bouhanni excuseert zich voor reactie tegenover ‘gevaarlijke’ Barbier

Nacer Bouhanni was afgelopen donderdag opnieuw de hoofdpersoon in een heetgebakerde sprint. De Franse snelheidsduivel van Cofidis kon zich in Parijs-Bourges niet mengen in de sprint om de zege, naar eigen zeggen omdat zijn landgenoot en latere winnaar Rudy Barbier hem van de weg reed met nog tweehonderd meter te gaan.

Na de finish ging de voormalig bokser op emotionele wijze verhaal halen bij de renner van AG2R La Mondiale. Een van de soigneurs van de WorldTour-formatie moest tussen beide kemphanen komen. Op Twitter biedt Bouhanni nu zijn excuses aan voor zijn reactie, maar blijft erbij dat Barbier gevaarlijk acteerde in de sprint. “Ik reageerde emotioneel na de wedstrijd, maar dat komt vooral omdat ik heel erg schrok. De sprint van Barbier was bijzonder gevaarlijk en tegen alle regels in. Ik kon maar net een valpartij ontwijken, die veel meer renners in gevaar had kunnen brengen.”

Er zijn geen duidelijke beelden van het bewuste incident, maar Bouhanni schetst in zijn verklaring de aanloop naar de sprint. “Ik moest uitwijken naar de stoep omdat Barbier me opzettelijk van de sokken reed toen ik het wiel zat van mijn ploegmaat Christophe Laporte. Ik kon maar net langs enkele obstakels scheren. Iedereen heeft gezien wat er is gebeurd.”

Rudy Barbier en AG2R La Mondiale hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Bouhanni.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2017 13:38
Toch mooi dat hij zijn excuses maakt.
7 oktober 2017 13:49
Nogal leeg als je steeds weer in je oude gedrag terugvalt.
7 oktober 2017 13:54
Zelf is hij een van de gevaarlijkste sprinters van het peleton,maar zijn meer franse sprinters. Ik ben geen van dat soort sprinters. Maar goed dat hij zich excuseert,deed hij bij greipel en bling bling bijv. niet
7 oktober 2017 14:01
Klopt eigenlijk niet. Nergens in zijn tekstje excuseert hij zich tegenover Barbier. Hij zegt enkel sorry tegen iedereen (contextgewijs duidt hij op omstaanders) die zijn verbale uitspattingen na de finish heeft gehoord. Nergens doet hij dat rechtstreeks aan Barbier, in tegendeel: hij haalt ook online fors uit. "erg onregelmatige sprint", "heel gevaarlijke rijstijl", "veroorzaakte bijna een massale valpartij", "al het werk van de ploeg werd verpest door zijn gedrag, dit is een verloren zege".
Dit zie ik toch niet echt als een verontschuldiging.
7 oktober 2017 14:11
edit wf: niet doen
7 oktober 2017 14:22
zal ik nooit fan van zijn aparte renner blijft hij
7 oktober 2017 14:27
Een titel die de lading totaal niet dekt. Bouhanni verontschuldigt zich nergens tegenover Barbier en is nog steeds boos over zijn gedrag.
7 oktober 2017 14:31
Wanneer gaat m okalweer terug boksen??
7 oktober 2017 14:33
@WernerFranke je hebt helemaal gelijk hij verontschuldigd zich eerder aan de omstanders. (Dus het laatste deel van mijn vorige reactie klopt niet)
7 oktober 2017 14:45
Als een boom door Bouhanni wordt omgehakt in het bos en er is niemand in de buurt om het te horen, maakt het dan geluid?
7 oktober 2017 14:49
@ Werner en anderen

Op Twitter bied Nacer zijn excuses aan op zijn reactie na de finish, dus het emotioneel verhaal halen bij Barbier.

Excuseren tegenover iemand die je bijna van je sokken reed omdat hij je bijna van je sokken reed lijkt me dan weer niet logisch he?
7 oktober 2017 15:17
Arme Nacer. Die zal vast flink geschrokken zijn van zulk gedrag.
7 oktober 2017 18:00
Nacer weet natuurlijk als de beste wat gevaarlijk sprinten inhoud.
7 oktober 2017 21:16
Waarschijnlijk voelt hij zich meer thuis in een boksring, dan hoeft hij ook geen excuses te maken.
7 oktober 2017 23:26
Hij biedt alleen excuus aan voor zijn te emotionele reactie. Mag dat ook al niet meer tegenwoordig?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.