Bouhanni geëmotioneerd na winst: “Voelde me vernederd dit jaar”
Foto: Sirotti
donderdag 30 augustus 2018 om 20:10

Bouhanni geëmotioneerd na winst: “Voelde me vernederd dit jaar”

Nacer Bouhanni won vandaag de zesde etappe in de Vuelta door Danny van Poppel en Elia Viviani voor te blijven. Voor de geplaagde Cofidis-sprinter was het zijn eerste zege in een grote ronde in vier jaar tijd. In het flashinterview na afloop vertelt hij: “Ik heb vorig jaar problemen met mijn zicht gehad en telkens vroeg ik mij af wanneer het terug zou komen. Nog steeds denk ik dat ik nog niet op mijn best ben. Dit seizoen ben ik aangetast en vernederd. Ik heb het erg zwaar gehad, maar ik ben blij dat ik voor het Cofidis-team heb kunnen winnen.”

“Ik was erg teleurgesteld toen ik hoorde dat ik dit jaar niet mocht deelnemen aan de Tour. Ik was in goede vorm en ik zal niet verbergen dat ik contact heb gehad met andere teams, maar Thierry Vittu (de manager van Cofidis) belde mij voor de Vuelta om te zeggen dat ik zijn volledige vertrouwen had”, vertelt Bouhanni over de verzoening met zijn team.

Mede dankzij de hulp van zijn ploeggenoten kon de Fransman de andere sprinters voorblijven, zo eindigt hij: “Kenneth (Van Bielsen) en Loic (Chetout) hebben me altijd op de juiste plaats gehouden. Ik weet hoe ik het moet doen als ik goede benen heb; springen van trein naar trein om zo in het goede wiel te komen. In de laatste 200 meter ben ik er vervolgens vol voor gegaan.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2018 20:24
Snif, bijna ontroerend.
Ach, hij heeft het er zelf ten dele naar gemaakt, maar dit is gewoon lekker.
30 augustus 2018 20:34
Och arme jongen... wat hebben ze je toch aangedaan...
30 augustus 2018 20:38
Zielige vertoning. Was lekker blijven boksen.
30 augustus 2018 21:04
Een Killer is het. Geef hem wat hij wil en hij wint alles. Maar krenk zijn trots niet, dan blijft er niets van over.
Zou goed functioneren onder de Quick step begeleiding. Daar kunnen ze hem wel handelen.
En .. euh Bouhanni: "trek je de reacties van de wielerflitsers maar niet aan, dat zijn allemaal prinsesjes maar kunnen helemaal niet hard fietsen" .
30 augustus 2018 21:14
Mooi dat het aan het einde van het jaar dan toch nog goed valt. Hopelijk een voorbode voor volgend jaar. Goede benen, een goed humeur en een goede omgeving, dan kan deze man vlammen. Zie in hem nog altijd een potentieel MSR winnaar.
30 augustus 2018 21:18
Heb het altijd al een fraaie spurter gevonden. Echt zo eentje van op het randje die net iets verder moet gaan omdat hij eigenlijk niet bij de aller-allersnelsten hoort.
Hij spoort niet helemaal maar dat is leuk vd variatie.
30 augustus 2018 21:23
Ach, wat zonde toch voor het onschuldige jochie..
30 augustus 2018 21:51
Samengevat: ik ben zielig, het was de schuld van anderen. Tot nu dan, winnen doe ik wel zelf.
    30 augustus 2018 22:52
    Lijkt toch duidelijk te staan dat hij zijn ploeggenoten vandaag complimenteert en bedankt
    31 augustus 2018 01:44
    En dat vertrouwen belangrijk is blijkt er ook uit. Lijkt me vrij normaal.
    Kennelijk kan de ploegleiding en een groot deel.van de forum.bezoekers helemaal niks.met een.licht.andere cultuur waarbij het iets gevoeliger ligt om elkaar publiekelijk af te vallen.
    Opvallend omdat er toch veel mensen met zo'n achtergrond in ons midden zijn. Als je daar nu nog niks.mee kunt lijkt het bijna aan je intelligentie / empathisch vermogen te liggen
    31 augustus 2018 08:07
    Een topsporter die door zijn gedrag minder wint dan hij zou kunnen winnen moet ook naar zichzelf kijken. Het getuigt van kortzichtigheid om meteen met een culturele achtergrond als verklaring op de proppen te komen, daar heeft bij Kittel niemand het over.
30 augustus 2018 22:03
Een jongen die vindt dat het altijd aan de wereld ligt en nooit aan hemzelf. Er zijn er ook die het omgekeerde hebben juist. Als sprinter moet je meer van het eerste hebben. Het geeft een zekere verbetenheid. Maar hij overdrijft er te veel mee. Te verongelijkt. Dan werk je anderen tegen je in het harnas. Benieuwd hoe zich dit ontwikkelt. Een sportpsycholoog zou verstandig zijn maar aangezien het alleen aan de anderen ligt zal dat misschien weinig uithalen.
31 augustus 2018 01:18
Iedereen kan hier wel lekker janken, maar als Danny van Poppel ook maar 50% van het lef van Bouhanni had gehad dan had hij nu 2 keer zoveel overwinningen gehad.
31 augustus 2018 02:08
Doet ie gewoon ff dit. Staat toch leip veel druk op hem. Dan moet je t toch maar waarmaken. De benen laten spreken in zo’n situatie is natuurlijk het beste antwoord dat er is. Chapeau!
31 augustus 2018 08:09
Wat een aantal bekrompen reacties hier zeg. Uit een aantal geciteerde regels een hele eigen invulling maken.
De hele situatie rondom Bouhanni heeft o.a. met mentale weerbaarheid te maken. Het is algemeen bekend dat de mentale toestand een groot deel voor de vorm zorgt bij een topsporter. Zelfde gebeurd al een tijd bij bijvoorbeeld Kittel die geen deuk in een pakje boter rijd. Maar daar hoor je niemand over.
Bouhanni zal echt geen makkelijke jongen zijn qua omgang maar zijn gedrag is wel te begrijpen als je hem wat meer volgt.
    31 augustus 2018 09:11
    "Maar daar hoor je niemand over"
    Wat een onzin, daar is het hier vaak genoeg over gegaan.
    31 augustus 2018 10:42
    Bij wijze van spreke. Ik bedoel de situatie Kittel ten opzichte van de inhoudloze reacties als het over Bouhanni gaat in dit topic.
31 augustus 2018 08:17
Heerlijke overwinning, Laporte zou dit in ieder geval niet gelukt zijn!
Zo'n jongen zou inderdaad onder QS ook goed renderen, maar bij Cofidis hebben ze ook geduld met hem en terecht! Volgens mij is hij sneller dan Demare.
31 augustus 2018 09:12
Uiteindelijk hebben Bouhanni en Coquard toch behoorlijk wat overeenkomsten. Op persoonlijk vlak geven ze vooral graag de boze buitenwereld de schuld...
31 augustus 2018 11:10
Enige zelfreflectie zou hem sieren in plaats van te klagen over hoe de boze wereld met hem om gaat.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.