Bouhanni haalt uit naar Vasseur: “Twee jaar lang in een nachtmerrie geleefd”

donderdag 4 juli 2019 om 12:05
Bouhanni haalt uit naar Vasseur: “Twee jaar lang in een nachtmerrie geleefd”

Bouhanni na zijn tweede plek in de GP Kint - foto: Cor Vos

Nacer Bouhanni gaat na dit seizoen van Cofidis naar Arkéa-Samsic, maar de Franse sprinter haalt zo vlak voor de Tour de France uit naar ploegmanager Cédric Vasseur. De teambaas praat in de media veel over Bouhanni, tot ongenoegen van de renner. “Ik vraag nu Cédric dat hij stopt met praten in de pers, dat hij stopt met mij openlijk te vernederen”, aldus Bouhanni tegen Cyclism’Actu.

Sinds de komst van Vasseur in de gelederen van Cofidis botert het niet tussen de manager en Bouhanni. “Als het aan mij ligt worden negatieve zaken intern geregeld en niet via de media”, begint Bouhanni, die baalt als zijn naam weer genoemd wordt door zijn manager. “Het is al moeilijk genoeg om niet aan de start van de Tour te staan. Toen hij bij de ploeg kwam, nam hij niet de tijd om mij te leren kennen. Ik kan niet meer tegen de vernedering die ik sinds zijn komst heb moeten doorstaan.”

“Ik heb geprobeerd met hem te praten, maar er is geen manier. In koers lacht hij als hij bij mij is, dan is hij aardig. Maar als ik zie wat hij in de media over mij zegt… Dat begrijp ik niet”, vertelt Bouhanni, die in 2015 debuteerde voor Cofidis.

Volgens Bouhanni zijn veel uitspraken van Vasseur onjuist. “Ik heb twee jaar lang in een nachtmerrie geleefd, een hel. Ik wens niemand het leven dat ik heb geleegd, zelfs mijn grootste vijand niet. Ik ben blij als ik thuis fiets, daar geniet ik van. Maar als ik een koers ga rijden, dan krijg ik al buikpijn, stress en voel ik mij niet lekker”, beschrijft de 28-jarige coureur.

Geen lafaard
“Ik ben altijd professioneel geweest. Ik heb altijd mijn best gedaan. Ik leef voor de sport, zelfs als ik nu een hele maand thuis ben. Het is spijtig dat we nu in deze situatie zitten. Veel mensen wijzen mij op wat geschreven en gezegd is. Daar denk ik aan als ik aan het trainen ben. Ik zie het als een publieke vernedering en het is moeilijk om zo mijn geld te verdienen”, aldus Bouhanni. “Maar het leven gaat door, ik ben geen lafaard. Ik zie dit als een test in mijn leven die ik moet overwinnen.”

Bouhanni ontkent dat hij met zijn hoofd al bij 2020 zit: “Ik heb nog een contract tot het einde van dit seizoen. Alles waar ik om vraag is een goed einde van dit seizoen, waarin ik zal proberen wedstrijden voor Cofidis te winnen. De sponsor vertrouwt mij, het probleem komt niet van hun kant.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.