Bouhanni slaat toe in Boucles de la Mayenne, Van der Poel blijft leider

Bouhanni slaat toe in Boucles de la Mayenne, Van der Poel blijft leider

foto: ASO/A.Broadway

zaterdag 2 juni 2018 om 17:20

Nacer Bouhanni heeft de tweede etappe van de Boucles de la Mayenne gewonnen. De Cofidis-renner won de heuvelachtige rit door Benoit Cosnefroy en Anthony Maldonado voor te blijven. Mathieu van der Poel deed eveneens weer mee om de ritzege; hij werd vijfde en behield de leiderstrui.

Tot Van der Poels eigen verassing werd hij de winnaar van de massasprint in de eerste etappe van de Boucles de la Mayenne. In de tweede etappe startte de Nederlander daarom in de leiderstrui op een parcours dat veel beter op zijn lijf geschreven was, namelijk met een aantal heuvels.

Vroege vlucht overleeft onrustig middenstuk
De openingsfase van de etappe was erg onrustig. Axel Journiaux (Direct Energie) en Anthony Delaplace (Fortuneo-Samsic) waren de eerste renners die na 25 kilometer de ruimte kregen na een offensief. De twee coureurs kregen twee minuten voorsprong, maar met nog honderd kilometer te gaan naderde een select groepje met daarin ook Van der Poel de renners tot op twintig seconden.

Vroege vlucht wordt ingerekend, nieuwe groep rijdt weg
De oversteek maken lukte slechts twee renners. Dit waren Clément Chevrier (AG2R La Mondiale) en Samuel Leroux (Roubaix-Lille Métropole). De voorsprong van de vier vooraan groeide daarna gestaag verder. Op twintig kilometer van de streep was het voor hen echter gedaan, waarna een nieuwe groep renners op pad ging.

Sprint van ver levert Bouhanni ritwinst op
Dit waren Jérémy Leveau (Delko-Marseille-Provence KTM), Cosnefroy (AG2R La Mondiale), Frank Bonnamour (Fortuneo-Samsic) en Anthony Maldonado (Saint-Michel-Auber 93). Zij leken het vol te houden tot de finish, totdat Bouhanni ver voor de finish met Van der Poel in zijn wiel aanging en de drie overblijvers in extremis nog wist te passeren.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dolfy 2 juni 2018 om 17:23

Van der Poel had een paar lastige momenten. Maar kwam er toch doorheen. En dan gewoon vijfde worden in de sprint. Bouhani duidelijk de snelste.

MatthiasVDH 2 juni 2018 om 17:25

Wat een talent is het toch, die Bouhanni.

kielabokki 2 juni 2018 om 17:31

Cor en Don duiken in het gat dat Bassie en Adriaan achter gelaten hebben? Mooie sponsornaam voor het komende veldritseizoen ook.

Lalsacien 2 juni 2018 om 17:41

Volgens l’équipe 21 was het de 76ste overwinning van Bouhanni.

Kirsipuu 2 juni 2018 om 18:00

“Bouhanni slaat toe”

Goede kop jongens ;)

pjam4 2 juni 2018 om 18:08

Knap hoor, in dit pittige deelnemersveld! Hij zal nu wel zeker naar de Tour mogen!

rennerske 2 juni 2018 om 18:13

Wat een klasbak is die vd Poel toch. Houdt hier toch maar mooi Cardis, Barbier en Lecunff achter zich.

titanio82 2 juni 2018 om 18:44

Zeikerds, er moet gewoon wel gereden worden.

Polleke 2 juni 2018 om 22:33

En ze reden ook niet stillekes aan…. amai, leek wel een nieuwelingenkoers…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.