Bouhanni sprint naar zege in Halle Ingooigem
woensdag 24 juni 2015 om 17:27

Bouhanni sprint naar zege in Halle Ingooigem

Nacer Bouhanni heeft de 68e editie van Halle Ingooigem (1.1) gewonnen. De Franse renner van Cofidis, die de Vlaamse koers ook in 2012 al op zijn naam schreef, was oppermachtig in de massasprint. De Belgen Kris Boeckmans (Lotto Soudal) en Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) kwamen respectievelijk als nummers twee en drie over de streep.

De sprint werd ontsierd door een zware valpartij. Nick van der Lijke (LottoNL-Jumbo) was daarbij een van de slachtoffers.

De Belgen Dieter Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games), Sam Lennertz (Vastgoedservice-Golden Palace), Xandro Meurisse (An Post-Chain Reaction) en David Boucher (FDJ) zorgden samen met de Litouwer Paulius Siskevicius (An Post-Chain Reaction) voor de vlucht van de dag. De vijf namen een voosprong van bijna tien minuten, maar dat was niet genoeg om de sprintersploegen in het peloton in verlegenheid te brengen.

Toen de koplopers, mede door het beulswerk van Zdenek Stybar (Etixx-Quick-Step) waren gegrepen, deed Sep Vanmarkce (LottoNL-Jumbo) nog een ultieme poging om een massasprint te voorkomen. Hij kreeg Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), Nikolas Maes (Etixx-Quick-Step), Geoffrey Soupe (Cofidis) en Kenny Dehaes (Lotto Soudal) met zich mee, terwijl wat later ook Niki Terpstra (Etixx-Quick-Step) kwam aansluiten. Ook zij hielden echter geen stand tegen het jagende peloton.

flag-be Halle Ingooigem (1.1)
Halle – Ingooigem (198,8 km)
1. flag-fr Nacer Bouhanni (Cofidis)
2. flag-be Kris Boeckmans (Lotto Soudal)
3. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise)

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2015 20:31
@ Wigo

Geweldige opmerking
NOT!
24 juni 2015 21:41
Bouhanni heeft zijn naam niet mee. Niemand zal het toegeven, maar daar zit zeker een deel van de onderbuikgevoelens. Overigens een prima spurtbom, zie hem er graag bij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.