Bouhanni start in de Tour: “Blessures mogen geen excuus zijn”
vrijdag 3 juli 2015 om 18:13

Bouhanni start in de Tour: “Blessures mogen geen excuus zijn”

Nacer Bouhanni start zaterdag in de Tour de France. Dat was al min of meer zeker, maar inmiddels is de bevestiging een feit. De sprinter wil zijn valpartij tijdens het Franse kampioenschap echter niet aandragen als excuus, mocht het de komende weken tegenvallen.

De valpartij kostte Bouhanni enkele gekneusde ribben, wat het ademhalen bemoeilijkt. “Mijn moraal is goed”, zei Bouhanni tegen L’Equipe. “De conditie is ook in orde en vandaag ben ik eigenlijk op m’n best. De valpartij mag geen excuus meer zijn en ik wil volop meevechten.”

Bouhanni hoorde eerder op de dag nog dat sponsor Cofidis in ieder geval nog tot en met 2019 geldschieter blijft van zijn ploeg.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
3 juli 2015 18:15
Wat een held! Hopelijk pakt hij minstens een ritje, dat zou oververdiend zijn.
3 juli 2015 18:24
Cofidis is natuurlijk een beetje rare ploeg, maar ondertussen een van de aller trouwste sponsoren van het peloton. Hoeveel jaar sponsoren die al, 25 jaar? Dat vind ik mooi
3 juli 2015 18:25
Zijn benen zijn onbeschadigd, dat is toch het belangrijkste.
3 juli 2015 18:35
Ik geloof niet dat als je echt gekneusde ribben hebt, iets gaat presteren in de tour. Op zo'n moment zou zijn ploeg hem in bescherming moeten nemen, zowel voor hem als voor het ploegbelang. Verleden heeft wel geleerd, dat herstellen tijdens de tour er niet bij is, en dat de kans erg groot is dat die binnen een week alsnog afstapt zonder resultaat. Hoop dat die het tegendeel bewijst, want liet goede resultaten zien afgelopen tijd.
3 juli 2015 18:41
Ik vraag me af of deze beslissing is genomen onder druk van ploegleiding of dat nacer zichzelf echt alweer fit voelt. We zullen zien de eerste week.
3 juli 2015 18:47
Voor Cofidis is Bouhanni enorm belangrijk, hét uithangbord. Ik begrijp wel dat ze hem meenemen, ook al is hij niet superfit. Ik hoop dat hij er eentje wint.
3 juli 2015 18:49
Aahh, Bouhanni, Matthews en Kwiatkowski; de vraagtekens voor een ieders tourpoule!
3 juli 2015 19:29
@LyndaLid
Dat kun je wel zeggen!
3 juli 2015 20:16
Kwiat is geen vraagteken maar gewoon een NEE! heel dit seizoen, met een beetje geluk de Amstel winnen.
3 juli 2015 20:45
@Nick89........
Dat geloof ik ook niet. Of hij heeft geen gekneusde ribben. Wanneer je die hebt dan piep je wel anders ook al ben je een dij-hart !
Ook Tom Dumoulin heeft iets, een verkoudheidje, Kelderman is gevallen en zo heeft iedereen wel wat om de mist wat dichter te maken.
"Look into my eyes, just in my eyes........not around them, just in my eyes" ! (vrij naar Little Brittain).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.