Bouhanni wilde Boom mee naar Arkéa-Samsic

donderdag 12 december 2019 om 08:56
Bouhanni wilde Boom mee naar Arkéa-Samsic

foto: Cor Vos (archief)

Nacer Bouhanni maakte zich sterk voor de komst van Lars Boom naar Arkéa-Samsic. Dat vertelt de 33-jarige Brabander nadat hij bekendmaakte te gaan stoppen als wegwielrenner. Binnen de Franse ploeg werd een transfer echter gedwarsboomd.

Het management van Boom benaderde de afgelopen periode meerdere profteams, maar enkel Arkéa-Samsic leek serieus te worden. “Dat liep uiteindelijk op niets uit, omdat de manager van dat team niets in me zag. Dan niet hè”, reageert Boom bij De Telegraaf. Hij doelt op ploegbaas Emmanuel Hubert die niet inging op het advies van Bouhanni, de nieuwe sprintkopman bij de ProContinentale ploeg.

Gisteren maakte Lars Boom bekend dat hij zijn loopbaan als wegwielrenner na dit seizoen beëindigt. Het einde van zijn ploeg Roompot-Charles heeft daar ook mee te maken. “Door het stoppen van mijn huidige team, ontstond er een mogelijkheid om mijn focus te verleggen op een passie die ik al enige tijd koester. Dat zijn gravel- en strandraces, alsmede MTB marathons”, vertelde hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.