Bouwman duidelijk over Giro-ambities Jumbo-Visma: “Primoz staat voorop”
Bouwman knecht voor Roglic tijdens de UAE Tour - foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2019 om 13:08

Bouwman duidelijk over Giro-ambities Jumbo-Visma: “Primoz staat voorop”

Gisteren openbaarde Jumbo-Visma als eerste ploeg haar selectie voor de aankomende Giro d’Italia. Onderdeel van het keurkorps is ook Koen Bouwman. In gesprek met het ANP laat de 25-jarige weinig twijfel bestaan over de ambities van de Nederlandse WorldTour-formatie tijdens de Italiaanse drieweekse; alle ballen gaan op Primož Roglič.

Nadat Bouwman Tirreno-Adriatico verliet met rugklachten werd gevreesd voor zijn Giro-deelname. Gelukkig voor de krullenbol bracht een tiendaagse bezoek aan Bilbao uitkomst. “Daar zit onze fietsmechanicus; Die man is goud waard”, spreekt Bouwman vol lof. “Hij ontdekte dat ik scheef op mijn fiets zat, iets wat er met de jaren ingesleten was. Hij heeft me recht gezet, al voelde het voor mij in het begin nog als scheef.”

En dus mag de Nederlander zich opmaken voor zijn tweede deelname aan de Ronde van Italië. Daarin is het helemaal duidelijk wat zijn rol wordt: adjudant van Roglič. “Met George Bennett hadden we vorig jaar een goede kopman, maar we wisten ook dat hij de Giro niet zou winnen.”

“Met Primoz ligt dat anders”, weet Bouwman. “Hij is een van de favorieten. Er zal heus wel een keer een moment komen dat er een grote groep wegrijdt en ik mee kan of dat ik er in een finale nog bijzit, maar Primoz staat voorop.”

Ook knecht in Ardennendrieluik
Voor de Ulftenaar op 11 mei in Bologna vertrekt aan de Ronde van Italië begint wachten hem nog deelnames aan de drie heuvelklassiekers. Komende zondag maakt hij zijn debuut in de Amstel Gold Race, waarna de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik volgen. “Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken.”

Ook in de Ardennen is knechten het devies voor Bouwman. Komende zondag rijdt hij in dienst van Wout van Aert. In de daaropvolgende wedstrijden knecht hij voor een andere Belg. “Laurens De Plus wil daar goed zijn. Hij gaat daar ook verder komen dan ik.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.