Brabantse Pijl prooi voor Gilbert (+beeld)
woensdag 13 april 2011 om 17:21

Brabantse Pijl prooi voor Gilbert (+beeld)

Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) heeft de Brabantse Pijl gewonnen. In een sprint met twee was de Belg sterker dan zijn landgenoot Björn Leukemans (Vacansoleil-DCM). De twee waren op 14 kilometer weggesprongen bij hun vluchtgenoten, onder wie de Nederlanders Johnny Hoogerland en Bram Tankink. Die werden respectievelijk vierde en vijfde.

Pas laat in de etappe ontstond een ‘vroege’ vlucht. Kenny Dehaes (Omega Pharma-Lotto), Geoffroy Lequatre (RadioShack), Marco Marcato (Vacansoleil), Julien El Fares (Cofidis), Andrea Pasqualon (Colnago) en Thomas Bonnin (Skil-Shimano) waren de namen van deze vlucht. Veel voorsprong werd hen niet gegund, de maximale voorsprong bedroeg slechts twee minuten.

Op 55 kilometer van de streep trok Johnny Hoogerland ten aanval. In zijn kielzog volgden Romain Zingle, Bram Tankink, Dries Devenyns en Anthony Geslin. Niet veel later zag Hoogerland ploegmaat Björn Leukemans aansluiten. Een aantal kilometer verder schoot Philippe Gilbert weg uit het peloton en reed in één ruk naar de koplopers. De vogels waren gevlogen.

Hoogerland reed de longen uit zijn lijf voor Leukemans. Het was dan ook zijn kopman die als eerste aanging, op veertien kilometer van de streep. Enkel Gilbert was in staat om te volgen, de rest was verslagen. In de sprint won Gilbert zonder ogenschijnlijk veel moeite. Hoogerland werd in het achtervolgende groepje vierde, na Geslin en voor Tankink.

Brabantse Pijl 2011 (195 km – 1.HC)
1. Philippe Gilbert (België/Omega Pharma-Lotto) in 4u40m39s
2. Björn Leukemans (België/Vacansoleil-DCM) z.t.
3. Anthony Geslin (Frankrijk/Française des Jeux) op 1m02s
4. Johnny Hoogerland (Nederland/Vacansoleil-DCM) z.t.
5. Bram Tankink (Nederland/Rabobank) z.t.
6. Dries Devenyns (België/Quick Step) op 1m16s
7. Romain Zingle (België/Cofidis) op 1m21s
8. Gianni Meersman (België/Française des Jeux) z.t.
9. Jerome Pineau (Frankrijk/Quick Step) z.t.
10. Simon Geschke (Duitsland/Skil-Shimano) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.