Bradbury had Niewiadoma ook de zege gegund: “Ze was echt ontzettend sterk”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 17 juni 2024 om 17:40

Bradbury had Niewiadoma ook de zege gegund: “Ze was echt ontzettend sterk”

Een bijzonder moment voor Neve Bradbury: de Australische boekte maandag de eerste profzege uit haar nog jonge wielercarrière. In de derde etappe van de Ronde van Zwitserland kwam ze als eerste over de streep, hand in hand met haar ploeggenote Katarzyna Niewiadoma, na een hoogdag voor Canyon//SRAM.

Bradbury was na afloop uiteraard in de wolken, niet in het minst omdat ze ook uitstekende zaken doet voor het algemeen klassement. De 22-jarige klimster maakt een reuzensprong in de rangschikking en staat nu tweede, op 1’22” van leidster Demi Vollering. Bradbury begon de dag als de nummer negen in de stand.

“Het is crazy. We wilden wel graag een etappe winnen en de koers hard maken. Dat hebben we ook gedaan”, begon de ritwinnares haar verhaal in het flashinterview. “Het is echt geweldig.”

Op de vraag of ze de overwinning kreeg van haar ervaren ploeggenote, antwoordde ze bevestigend. “Het plan was om mij te laten winnen, aangezien dat ook tien bonificatieseconden oplevert. Ik had het Kasia overigens wel echt gegund, ze was namelijk ontzettend sterk. Maar uiteindelijk draait het om het klassement en ik sta wat hoger in de stand.”

Niewiadoma ‘gunt’ de zege aan haar ploeggenote Bradbury – foto: Cor Vos

Niewiadoma blij voor Bradbury: “Neve heeft al zo vaak voor mij gewerkt”
De nummer twee in de daguitslag, Niewiadoma, is vooral erg blij voor haar jongere ploeggenote. “Het is voor mij helemaal goed zo. Neve heeft al zo vaak voor mij gewerkt. Dit was ook een manier om haar te bedanken. Ik wilde Neve vandaag terugbetalen. Ik was alleen maar bezig met haar klassement. Ik wilde haar naar de eerste plek loodsen”, toont de Poolse zich in gesprek met Eurosport een modelploegmaat.

De winnares van de Waalse Pijl reed in de eerste twee etappes nog voornamelijk achter de feiten aan, maar liet zich vandaag weer van haar beste kant zien. “De eerste twee dagen waren echt verschrikkelijk. Ik kom van hoogte en mijn benen waren nog helemaal niet goed. Ik wilde er vandaag gewoon vol invliegen en lol maken. Dat hebben we vandaag gedaan”, aldus Niewiadoma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.