Brailsford na afhaken Sky: “Ik zie een toekomst voor de ploeg”
foto: Sirotti
donderdag 13 december 2018 om 17:44

Brailsford na afhaken Sky: “Ik zie een toekomst voor de ploeg”

Dave Brailsford kan zich opmaken voor een hectisch 2019, nu bekend is geworden dat Sky zal stoppen met de sponsoring van ‘zijn’ wielerploeg. Toch ziet de Brit de toekomst rooskleurig in. “Ik weet zeker dat we zullen doorgaan”, zo vertelt hij aan ITV.

“Er zijn geen zekerheden, maar ik geloof graag dat er mogelijkheden zijn”, aldus Brailsford. “Ik beschouw het ook helemaal niet als iets negatiefs. Het is een fantastische tijd geweest, en we hebben nog één seizoen te gaan. Ik ben er van overtuigd dat we ook na Sky een toekomst hebben. Ik zie alleen maar voordelen.”

Toch heeft Brailsford de nodige zorgen, aangezien sterkhouders als Geraint Thomas en Egan Bernal onlangs hun contract hebben verlengd. Daarnaast staat ook Chris Froome nog twee jaar onder contract. “Het is mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de ploeg een toekomst heeft. Hetzelfde geldt voor de renners en de staf. Ik neem mijn taak heel erg serieus”, zo laat Brailsford weten.

Fietsenmerk Pinarello blijft ploeg trouw 
Brailsford kan in ieder geval rekenen op één partner. Fietsenfabrikant Pinarello heeft namelijk aan Cyclingnews laten weten de ploeg ook na 2019 te willen steunen. Het Italiaanse bedrijf is al sinds de oprichting van het team in 2010 de fietsenleverancier. De CEO van het bedrijf – Fausto Pinarello – heeft naar eigen zeggen al verschillende telefoontjes gehad van geïnteresseerde sponsoren.

“Ik heb er vertrouwen in dat de ploeg zal doorgaan. Ik heb al telefoontjes gehad van mensen die geïnteresseerd zijn om in te stappen. Dat is een teken hoe goed de ploeg is. Mensen willen er onderdeel van uitmaken”, aldus Pinarello. “Ik denk dat er veel bedrijven zijn die willen instappen. Het hoeft echter niet één sponsor te zijn. Het is ook goed mogelijk dat twee merken gezamenlijk het bedrag ophoesten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.