Brailsford over talenten bij Team Sky: “Leren staat centraal”

maandag 11 februari 2019 om 12:31
Brailsford over talenten bij Team Sky: “Leren staat centraal”

foto: Cor Vos

De laatste jaren heeft het Team Sky van Dave Brailsford menig toptalent aan de Britse formatie gebonden. Kristoffer Halvorsen, Pavel Sivakov, Ivan Ramiro Sosa en Egan Arley Bernal. “Je moet ze laten wennen en op hun eigen tempo laten groeien”, laat Brailsford weten veel geduld te hebben met deze jongens.


“Iedereen moet zich realiseren dat ze nog aan het begin van hun carrière staan”, beschermt de ploegbaas de jonge renners tegenover Cyclingsnews. “Ze moeten gewoon 100% geven wat ze hebben en leren tijdens de koers.”

Bernal speelde vorig jaar een grote rol in de Tour-zege van Geraint Thomas, waardoor de verwachtingen rondom de Colombiaan enorm zijn. “Toen Geraint de Tour won was hij geen 22, maar 32. Bernal loopt nog tien jaar achter op Thomas. Zoveel tijd heeft Bernal nog om te leren”, legt Brailsford hem ook absoluut geen druk op.

Zoektocht naar nieuwe sponsor
Halverwege december werd bekend dat hoofdsponsor Sky na dit seizoen stopt met de sponsoring van de wielerploeg. Brailsford weigert echter te antwoorden op de vraag hoe het staat met de zoektocht naar een nieuwe sponsor. “Wanneer je een ploeg als Team Sky bent, zullen er genoeg geruchten ontstaan. Maar wij respecteren de wens van de gesproken partners om de besproken feiten en namen vertrouwelijk te houden”, aldus Brailsford.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.