Bram Welten verdient stagecontract bij BMC
foto: WielerFlits
dinsdag 25 juli 2017 om 14:00

Bram Welten verdient stagecontract bij BMC

Bram Welten krijgt dit najaar de kans om ervaring op te doen bij het WorldTour-team van BMC. De talentvolle sprinter van het opleidingsteam rijdt op korte termijn al zijn eerste koers, weet WielerFlits. BMC heeft het nieuws inmiddels bevestigd. Welten maakt zijn debuut voor het profteam in de Arctic Race of Norway.

“Erg cool dat ik me voor een paar wedstrijden bij het profteam mag voegen”, vertelt Welten in het persbericht. “Ik ben erg blij met het vertrouwen. Het is een heel mooie kans en ik kijk er erg naar uit. Ik heb dit seizoen hard gewerkt en dat werd beloond met een aantal mooie resultaten. Dat me dat gelukt is, maakt me erg gelukkig. Ik weet niet helemaal wat ik kan verwachten, maar ik ga hard werken en iedere mogelijkheid om te leren zal ik aangrijpen.”

Het neefje van Jean-Paul, Boy en Danny van Poppel won de afgelopen twee seizoenen al drie UCI-koersen. In 2016 won hij de eerste rit in de pittige Ardense rittenkoers Le Triptyque des Monts et Châteaux (UCI 2.2-koers). Dit jaar was hij de beste in de eerste rit in de Tour de Bretagne (2.2-koers) en was Welten halverwege mei de beste sprinter in een groepje van negen tijdens de GP Criquelion (1.2-wedstrijd). Afgelopen weekend werd hij nog derde in Grand Prix de la ville de Pérenchies (1.2).

Voor volgend jaar moet Welten op zoek naar een nieuwe ploeg, omdat BMC Development gisteren aankondigde de stekker uit het opleidingstraject te trekken. Naar verluidt is onze landgenoot in onderhandeling over een profcontract. Weltens ploeggenoot Patrick Müller uit Zwitserland heeft ook een stagecontract bij BMC gekregen.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2017 14:02
Had verwacht dat Eenkhoorn dan ook wel een stagecontract zou krijgen.
Wel een mooie kans!
25 juli 2017 15:02
Misschien heeft die al wat voor volgend jaar. Net zoals die Shikakov of iets dergelijks.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.