Brand blijft Betsema voor in Zilvermeercross, Vos derde

zaterdag 16 januari 2021 om 14:30
Brand blijft Betsema voor in Zilvermeercross, Vos derde

foto: Cor Vos

De winst in de Zilvermeercross is gegaan naar Lucinda Brand. De veldrijdster van Baloise Trek Lions bleef na meer dan veertig minuten cross haar concurrent Denise Betsema voor. Marianne Vos reed naar de derde plaats.

Als titelverdedigster wist Laura Verdonschot dat ze van goeden huize moest komen om ook dit jaar weer de Zilvermeercross Mol winnend af te sluiten. Met Lucinda Brand, Denise Betsema en Marianne Vos als concurrentie zou het een bijna onmogelijke taak worden.

Dat bleek al in de eerste ronde, toen Betsema, Brand en Manon Bakker er vandoor schoten. Verdonschot wist op dat moment al dat zij niet opnieuw de cross achter haar naam zou zetten.

Zoals wel vaker in de afgelopen seizoenen clusterden de Nederlandse vrouwen zich voorin de cross. Niet alleen de drie vrouwen vooraan hadden de Nederlandse nationaliteit, ook de achtervolgsters die vlak daarna kwamen: Yara Kastelijn, Marianne Vos en Puck Pieterse.

Vos leidt de achtervolging – foto: Cor Vos

Gedurende de cross wisselden zij continu stuivertje. Dan weer was Kastelijn de eerste achtervolger, dan weer Pieterse en uiteindelijk Vos. Ondertussen haakte Bakker vooraan af.

In de laatste rondes waren het Brand en Betsema die vooraan werden opgejaagd door de opstomende Vos. De Jumbo-Vismarenster naderde het leidende duo op een gegeven moment zelfs tot op tien seconden, maar Vos kwam er nooit meer bij.

De strijd om de zege werd uitgevochten door Brand en Betsema. De Texelse veldrijdster van Pauwels Sauzen-Bingoal leek op het zand af en toe de betere, maar van de immer strijdvaardige Brand kwam zij niet af. In de laatste ronde zette zij zelfs nog even druk.

Het leverde haar uiteindelijk de overwinning op: Betsema wist een heel klein gaatje in de laatste minuten niet meer te dichten. Op gepaste afstand werd Vos derde.

Het podium in Mol – foto: Cor Vos

flag-be Zilvermeercross Mol
1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-nl Denise Betsema
3. flag-nl Marianne Vos
4. flag-nl Manon Bakker
5. flag-nl Yara Kastelijn
6. flag-nl Puck Pieterse
7. flag-be Laura Verdonschot
8. flag-us Clara Honsinger
9. flag-nl Aniek van Alphen
10. flag-nl Fem van Empel

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair