Brand: “Domper van vorig jaar weggespoeld”
Foto: Rudie Ottens
zaterdag 27 juni 2015 om 16:34

Brand: “Domper van vorig jaar weggespoeld”

Lucinda Brand heeft haar pijnlijke nederlaag van vorig jaar – toen ze op de streep gepasseerd werd door Iris Slappendel – weggespoeld met opnieuw een Nederlandse titel. In Emmen trok ze voor het derde jaar op rij solo in de aanval en rondde dat voor de tweede succesvol keer af. “In een sprint ga ik het niet winnen, dus ik wist wel dat ik moest aanvallen. Daarna ben ik vol blijven gaan”, zegt Brand na afloop.

Twijfels: aanvallen of niet?
Brand maakte in de slotfase deel uit van een kopgroep. “Ik zag dat het gat best groot was en iedereen reed eigenlijk vol door. Ik zat constant te bedenken of ik nu moest wachten op een sprint, of moest demarreren en waar dan. Maar op een gegeven moment ontstond er een situatie waarbij ik dacht: nu moet ik vol doortrekken, alles of niks. En gelukkig is het alles geworden!”

‘Alleen was het veiligst’
Brand had in de laatste rechte lijn alle tijd om haar zege te vieren. “Ik had goed opgelet, want vorige week eindigde maar één van de vijf kampioenschappen in een massasprint. De rest werd allemaal beslist door groepjes of eenlingen die wegbleven. In de slotfase heb ik erover nagedacht om met Slappendel (Bigla, red.) weg te rijden, omdat de rest allemaal snelle benen heeft. Maar alleen is dan toch het veiligst”, lacht de nieuwe Nederlandse kampioen bij de vrouwen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
27 juni 2015 16:59
Misschien wordt het morgen toch wel een boeiende koers. Allemaal interessante wedstrijden op dat parcours tot dusverre
27 juni 2015 17:52
Quote:
Ik had goed opgelet, want vorige week eindigde maar één van de vijf kampioenschappen in een massasprint.
Gaat dit over Baku? Kan me daar geen vijf kampioenschappen herinneren.

edit: of edities?
27 juni 2015 18:19
Amy Pieters (2e) vindt het parcours niet NK-waardig. Ben extra benieuwd naar morgen.
27 juni 2015 20:01
@Onie,

vorige week waren de Nederlandse kampioenschappen voor nieuwelingen jongens en meisjes, junioren jongens en meisjes en elite zonder contract.
27 juni 2015 21:19
Morgen verwacht ik ook geen massasprint. Een bochtig stukje parkoers over klinkers gaat, zeker aan het eind, voor afscheiding zorgen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.