Brand sprint in Azencross sneller dan Cant en Betsema
foto: PhotoPress.be
vrijdag 28 december 2018 om 14:28

Brand sprint in Azencross sneller dan Cant en Betsema

Lucinda Brand heeft voor het eerst de Azencross van Loenhout op haar naam geschreven. De 29-jarige renster van Sunweb maakte de tweede helft van de koers keihard door het tempo stevig op te voeren. Alleen Sanne Cant, de winnares van de afgelopen drie edities, en Denise Betsema konden volgen. Brand maakte er een lange sprint van, die ze in haar voordeel besliste.

Even na kwart voor twee werd het vertreksein gegeven aan de vrouwen, waarna Denise Betsema als eerste het veld indook. Ook Loes Sels, Sanne Cant en Lucinda Brand begonnen sterk aan de wedstrijd en deze vier vrouwen scheidden zich dan al vroeg af. Het hoge tempo van Betsema deed de kopgroep kraken, maar de vrouwen bleven samen. Nadat de eerste kruitdampen optrokken, konden de andere vrouwen weer dichter komen.

Eerst sloot Ceylon Alvarado aan bij het voorste viertal, even later konden ook Nikki Brammeier, Ellen Van Loy, Katie Compton en Laura Verdonschot de oversteek maken. Betsema en ook Cant bepaalden lange tijd het tempo, tot Brand in de vierde van vijf rondes resoluut de kop nam. Ze voerde de snelheid stevig op, waardoor de kopgroep uiteen werd geslagen. Alleen wereldkampioene Cant en Betsema konden in de slotronde opnieuw aansluiten.

Brand bleef stug op kop rijden in de laatste ronde, met Cant en Betsema in haar wiel. Verdonschot kwam nog dichtbij, maar de winnares moest vooraan worden gezocht. Een sprint moest de beslissing brengen in de koers; Brand draaide de lange rechte lijn als eerste op en maakte er een lange sprint van. Cant en Betsema vochten voor wat ze waard waren, maar de Nederlands kampioen was vandaag de betere.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 6, vrouwen: flag-be Loenhout
1. flag-nl Lucinda Brand
2. flag-be Sanne Cant
3. flag-nl Denise Betsema
4. flag-be Laura Verdonschot
5. flag-be Loes Sels
6. flag-gb Nikki Brammeier
7. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
8. flag-nl Maud Kaptheijns
9. flag-be Ellen Van Loy
10. flag-us Katherine Compton

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.