Brand wint ondanks twijfels: “Dit is een lekkere binnenkomer”
foto: Cor Vos
maandag 11 november 2019 om 14:48

Brand wint ondanks twijfels: “Dit is een lekkere binnenkomer”

Lucinda Brand won weliswaar de Jaarmarktcross in Niel, maar zat vooraf met wat twijfels. De Nederlandse kampioene van Telenet-Baloise vertelt na afloop van de veldrit dat ze afgelopen week een stevige verkoudheid opliep. “Het was voor mij een verrassing”, zegt Brand over haar overwinning.

“Ik had niet verwacht dat ik zo lekker mee kon in het begin”, aldus Brand. “Mijn verkoudheid van vorige week was iets harder ingeslagen dan gehoopt. Ik merkte in training dat ik de hardheid nog niet heb. Natuurlijk heb ik de conditie van de zomer nog een beetje, maar je merkt dat het wat wegzakt aan het einde van de race. Ik ben blij dat ik het zo kan volhouden.”

Voor de Nederlandse was haar terugkeer in Niel gepland om zonder al te hoge verwachtingen al te proeven van de cross. “Dit is een parcours dat voor mij gemaakt is. Het is wel een heel lekker begin. Het zegt nog niets voor volgende week, maar dit is een lekkere binnenkomer”, zegt Brand, die komend weekend aan de start staat in de Wereldbeker van Tabor. Vorig jaar won ze de Tsjechische veldrit.

Katie Compton kan leven met tweede plek
“Ik ben niet teleurgesteld”, zegt de Amerikaanse kampioene die tweede werd in Niel. “Ik voelde mij niet goed vandaag. Ik reed een goede wedstrijd, dat wel, en ben blij met mijn tweede plek. Het was mogelijk om te winnen, maar ik had aan het einde wel wat problemen. Ik voelde dat ik die punch niet had.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.