Brandon McNulty maakt indruk met eindzege in Giro di Sicilia

zaterdag 6 april 2019 om 19:24
Brandon McNulty maakt indruk met eindzege in Giro di Sicilia

Brandon McNulty is pas 21 jaar oud en maakte de afgelopen dagen indruk door de eerste Giro di Sicilia op zijn naam te schrijven. Op het Siciliaanse eiland hield de Amerikaan van Rally UHC grote namen als Guillaume Martin, Dayer Quintana en Giovanni Visconti achter zich.

McNulty had in de derde etappe naar Ragusa de macht gegrepen door met bijna een minuut voorsprong voor het peloton te eindigen. Aan deze minuut bleek de uit Arizona afkomstige coureur meer dan genoeg te hebben in de slotetappe, die eindigde bovenop de mythische Etna, waar hij slechts veertien seconden toegaf op winnaar Martin.

“Ik wist vandaag wat ik moest doen”, vertelt de jongeling aan CyclingNews. “Ik moest mijn tijdritkwaliteiten gebruiken om mijn voorsprong te verdedigen en dat heb ik gedaan. De aanvallen kwamen er, maar in de laatste kilometer kun je niet heel veel tijd meer winnnen, dus was het gewoon vol doorrijden tot aan de finish.”

“Het was een gigantische klim die maar bleef duren. Ik denk dat het een epische laatste etappe was”, sluit McNulty af, die ook nog lovende woorden voor zijn ploeggenoten over heeft. “Het team heeft ongelooflijk werk verricht. Ze hebben alles voor me gegeven en ik ben blij dat ik het af heb kunnen maken. Deze overwinning is een grootste teamprestatie.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.