Brandon McNulty nieuwe leider in Baskenland: “Had dit niet verwacht”
foto: Cor Vos
donderdag 8 april 2021 om 18:00

Brandon McNulty nieuwe leider in Baskenland: “Had dit niet verwacht”

Brandon McNulty deed vandaag, naast ritwinnaar Ion Izagirre, de beste zaken in de Ronde van het Baskenland. De Amerikaan maakte in de finale deel uit van een elitegroepje en wist meer dan vijftig seconden uit te lopen op Primož Roglič.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

UAE Emirates ging vandaag op weg naar Hondarribia voor de etappezege, zo vertelde McNulty na afloop van de rit in het flashinterview. “Dat ik nu de leiderstrui in mijn bezit heb, had ik niet voor mogelijk gehouden. In het wielrennen kan alles gebeuren, maar ik had dit niet verwacht.”

In het algemeen klassement is het verschil tussen de renner van UAE Emirates en Roglič nu 23 seconden in het voordeel van McNulty. De renners moeten nog twee etappes afwerken in de Ronde van het Baskenland. “Ik hoop vrijdag op een minder lastige dag, maar in de etappe van zaterdag zal het volle bak koers zijn.”

“De renner met de beste benen zal de koers winnen”, komt McNulty nog met een typisch wielercliché. “Ik zal alles proberen om de leiderstrui te behouden. We hebben met Tadej (Pogačar, de nummer vijf in het klassement, red.) nog een tweede renner om iets te proberen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.