Braspennincx en Viviani stellen zich kandidaat voor atletencommissie UCI
foto: Cor Vos
dinsdag 19 oktober 2021 om 12:57

Braspennincx en Viviani stellen zich kandidaat voor atletencommissie UCI

Shanne Braspenninckx en Elia Viviani hopen de komende vier jaar deel uit te maken van de atletencommissie van de UCI. Braspenninckx en Viviani hebben zich kandidaat gesteld, meldt de internationale wielerunie. Braspenninckx krijgt concurrentie van Kirstie Klingenberg, Viviani van Theo Reinhardt.

Viviani en Reinhardt zijn de twee mannelijke kandidaten. Een van hen zal gekozen worden als mannelijke vertegenwoordiger namens het baanwielrennen in de atletencommissie. Bij de vrouwen zijn er eveneens twee kandidaten (Braspenninckx en de Nieuw-Zeelandse Klingenberg) voor een plek in de commissie.

Tijdens het aankomende WK baanwielrennen in Roubaix (20-24 oktober) kunnen alle deelnemende eliterenners stemmen. Zij mogen hun voorkeur uitspreken voor een mannelijke en een vrouwelijke kandidaat. Dat stemmen kan op het middenterrein van de piste van de Vélodrome Couvert Régional Jean Stablinski.

Op dinsdag 26 oktober wordt vervolgens bekend wie toetreden tot de atletencommissie. De gelukkigen worden gekozen voor een termijn van vier jaar, tot en met het UCI-congres van 2025. Tijdens het voorbije WK wielrennen in Vlaanderen werden Philippe Gilbert en Ruth Winder verkozen om het wegwielrennen te vertegenwoordigen in de atletencommissie.

Kandidaten atletencommissie UCI
Vrouwen
flag-nl Shanne Braspenninckx
flag-nz Kirstie Klingenberg

Mannen
flag-it Elia Viviani
flag-de Theo Reinhardt

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.