Bredene Koksijde Classic verwelkomt 12 WorldTour-teams en mikt op nieuwe sprint
© Cor Vos
Nico Dick
donderdag 11 maart 2021 om 12:13

Bredene Koksijde Classic verwelkomt 12 WorldTour-teams en mikt op nieuwe sprint

Na een jaartje afwezigheid door Covid-19 staat volgende week vrijdag de Bredene Koksijde Classic op de agenda. De organisatoren ontvangen twaalf WorldTour-teams, het parcours blijft ongewijzigd in vergelijking met de editie van 2019, toen Pascal Ackermann de sprint won.

“Het parcours blijft inderdaad ongewijzigd”, vertelde koersdirecteur Stefaan Decleir tijdens de online voorstelling van de wedstrijd. “Vanuit Bredene rijdt het peloton richting Diksmuide. Vervolgens gaat het naar Poperinge, waarna we twee lussen maken in de heuvelzone met onder meer de Monte-, Kemmel- en Rodeberg. Opnieuw via Poperinge trekken we naar de Moeren. Na de Moeren doen we nog Adinkerke en Veurne aan en sluiten we af met drie plaatselijke ronden in Koksijde.”

In de Moeren is er uiteraard mogelijkheid op waaiervorming, toch mikken de organisatoren opnieuw op een massasprint om een opvolger van Pascal Ackermann aan te duiden. De Duitser van BORA-hansgrohe haalde het twee jaar geleden in de Ter Duinenlaan 2019 van Kristoffer Halvorsen en Alvaro Hodeg.

Merlier, Cavendish en Dupont
Dit jaar staan twaalf WorldTour-teams aan de start van deze 200 kilometer lange ProSeries-wedstrijd: BORA-hansgrohe, Ineos Grenadiers, Lotto Soudal, Deceuninck-Quick-Step, Team Qhubeka Assos, Cofidis, Israël Start-Up Nation, Trek-Segafredo, UAE Team Emirates, Groupama-FDJ, Team DSM en Intermarché-Wanty Gobert. Daarnaast zijn nog tien ProTeams en drie continentale teams ingeschreven.

De deelnemerslijsten zijn nog niet vrijgegeven, maar met Tim Merlier, Mark Cavendish en Timothy Dupont staat alvast de top drie van de GP Monseré van vorige zondag in Roeselare aan de start. Publiek is nog steeds niet welkom, maar de finale van de Bredene Koksijde Classic is live te volgen op Sporza en Eurosport.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.