Brent Van Moer (22) maakt debuut in Omloop én Kuurne-Brussel-Kuurne
foto: Cor Vos
vrijdag 28 februari 2020 om 06:55

Brent Van Moer (22) maakt debuut in Omloop én Kuurne-Brussel-Kuurne

Interview Lotto Soudal geeft heel wat jongeren uit de opleidingsploeg de kans om door te stromen naar het hoofdteam. Dit jaar telt de Belgische WorldTour-ploeg maar liefst acht Belgen die 24 jaar of jonger zijn. WielerFlits stelt ze u dit voorjaar één voor één voor. We trappen deze week af met de 22-jarige Brent Van Moer, die dit weekend zijn debuut maakt in Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Contractduur
“Vorig jaar in juni stroomde ik door vanuit het opleidingsteam naar de WorldTour-ploeg. Ik tekende een overeenkomst voor 2,5 jaar, dus tot eind 2021.”

Specialiteit
“Als jongere heb ik veel tijd gestoken in het tijdrijden. Met mooie resultaten ook. Daarnaast sta ik in het klassieke werk mijn mannetje. Zo werd ik als belofte twee keer op rij zesde in Parijs-Roubaix. Ik denk dat de kasseiklassiekers mijn koersen moeten worden in de toekomst.”

Mooiste prestatie tot nog toe
“In 2018 pakte ik in Innsbruck zilver op het wereldkampioenschap tijdrijden voor beloften. Een resultaat dat niemand verwacht had. Ik was toen overigens pas tweedejaarsbelofte.”

2019 in een notendop
“Ik was vorig jaar deels belofte, deels prof. Bij de beloften won ik de tijdrit in de Triptyque des Monts et Châteaux en werd ik Belgisch kampioen tegen de klok. Mijn profdebuut maakte ik in de Baloise Belgium Tour, maar door ziekte in de aanloop er naartoe, was dat toch iets minder. De Ronde van Denemarken was dan weer een meevaller. Mijn 6de plaats in de tijdrit vormde de basis van een goed eindklassement (7de). In de Ronde van Groot-Brittannië reed ik vooral in dienst van Jasper De Buyst en Tiesj Benoot. Ik zag dat tevens als een goede voorbereiding op het WK tijdrijden, waar ik echter vrede moest nemen met een vijfde plaats. Niet slecht, maar wel minder goed dan in 2018. Anderzijds wel een bevestiging dat mijn zilveren medaille in Innsbruck geen toeval was.”

Volta ao Algarve 2020 –  foto: Cor Vos

De verwachtingen voor 2020
“Ik hoopte van start te mogen in een aantal klassiekers en die wens komt uit. Ik rijd dit weekend zowel de Omloop als Kuurne-Brussel-Kuurne (die laatste mede omdat Jelle Wallays nog niet topfit is), later staan sowieso ook al Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix op de agenda. Ik weet dat ik in mijn eerste jaar vooral ervaring moet opdoen, maar ik wil me toch al eens tonen. Daarnaast moet ik mijn kansen grijpen in de kleinere rittenkoersen. Dat betekent concreet een goed resultaat neerzetten in de tijdrit en zo meedoen voor een goed eindklassement. Een grote ronde? De Vuelta, heel misschien. Laat ons eerst het voorjaar afwachten.”

Droomkoers
“Wereldkampioen tijdrijden worden staat ook niet mis op een erelijst. Maar ik heb het niet getroffen om generatiegenoot te zijn van ene Remco Evenepoel. Ik ben overigens ook iemand die meer tijd zal nodig hebben en die geef ik mezelf ook. Maar als ik er maar één koers mag uitkiezen die ik ooit wil winnen, dan is dat Parijs-Roubaix.”

Mening van de ploegleider
Frederik Willems: “Brent heeft als jongere meerdere topresultaten behaald op tijdritkampioenschappen. En ik weet dat hij nog voldoende energie heeft om zich daar verder in te bekwamen. Dat mag, want die capaciteiten komen ook in finales van klassiekers van pas. Maar op termijn zie ik hem toch vooral uitgroeien tot een echte klassieke renner en zelfs winnaar. Ik heb er een week intensief mee samengewerkt in de Ronde van Groot-Brittannië, hij heeft me daar aangenaam verrast.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.