Brent Van Moer beste tijdrijder in Triptyque des Monts et Châteaux

zaterdag 6 april 2019 om 11:29
Brent Van Moer beste tijdrijder in Triptyque des Monts et Châteaux

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Brent Van Moer heeft zich de sterkste getoond in de ochtendetappe van Le Triptyque des Monts et Châteaux. In Celles klokte de Belg de snelste tijd in de individuele tijdrit. Wereldkampioen tijdrijden bij de beloften Mikkel Bjerg eindigde als tweede en nam de leiding over van Kaden Groves.

De Triptyque des Monts et Châteaux stond een drukke dag te wachten met een korte individuele tijdrit in de ochtend. Later op de dag volgt nog een rit in lijn over 112,7 kilometer. De tijdrit werd verreden in de omgeving van Celles, waar ook start-finish was. De renners reden een westelijke lus over ruim elf kilometer.

Euan Cameron was de eerste renner die een tijd mocht neerzetten, maar de Brit zou met zijn tijd van 17:36 niet meedoen om de dagzege. Daarvoor zou laag in de veertien minuten moeten worden gereden, misschien wel hoog in de dertien minuten. Dat bleek wel toen Brent Van Moer over de finish kwam. De Belg zette een scherpe tijd neer met 13:51.

Mikkel Bjerg komt dichtbij
Toen moest er echter nog wat volk een tijd op de klokken zetten, liefst dertig renners! Onder hen was ook wereldkampioen tijdrijden bij de beloften Mikkel Bjerg. De Deen zou nog het dichtst in de buurt komen met 13:53. Ook onder anderen Tobias Foss, Thomas Pidcock en Ian Garrison konden niet tippen aan de toptijd van Van Moer.

Omdat Kaden Groves, winnaar van de openingsrit, niet verder kwam dan 15:34, moest hij de leiding in het klassement afstaan aan Bjerg. De Deen verdedigt een voorsprong van vier seconden op Garrison, die nu tweede staat. Foss is derde op tien seconden. Van Moer is de nieuwe nummer zes op 22 tellen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.