Geen Tour de France voor Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk, breuken vastgesteld na val
Foto: Cor Vos
donderdag 6 juni 2024 om 19:38

Geen Tour de France voor Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk, breuken vastgesteld na val

Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk hebben allebei een breuk opgelopen bij hun valpartij in het Critérium du Dauphiné. De twee Nederlanders van Visma | Lease a Bike missen op die manier de komende Tour de France.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Baarle en Kruijswijk werden als grootste slachtoffers van de massale valpartij in de Dauphiné per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar ondergingen ze verschillende onderzoeken, waaruit bleek dat Van Baarle zijn sleutelbeen heeft gebroken. De Nederlandse kampioen moet een operatie ondergaan.

Kruijswijk heeft dan weer een klein breukje in zijn heup opgelopen. Hij moet niet onder het mes, volgens de ploeg zal de breuk helen met de tijd. Erger is het feit dat beide renners de Tour de France, waar ze allebei voorzien waren, niet zullen halen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.