Breukink: “Jongens hebben het maximum eruit gehaald”
foto: Sirotti
zondag 3 april 2016 om 18:52

Breukink: “Jongens hebben het maximum eruit gehaald”

Erik Breukink kijkt met een goed gevoel terug op de Ronde van Vlaanderen. Met een 47ste plek was Sjoerd van Ginneken de eerste Roompot Oranje Peloton-renner aan de streep, maar onderweg reed de oranjeploeg meermaals in beeld. “Ze hebben zich aardig geweerd”, aldus de Breuk.

“De jongens hebben het maximum eruit gehaald. Boven de 200 kilometer zie je dat het heel lastig wordt”, erkent de ploegleider, die in Ronde-debutant Pieter Weening de beste Roompot-renner zag. “Hij was onze beste man, die kan wat meer aan. […] Ik denk dat hij hier alleen maar beter uit komt.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige Nederlandse talkshow over wielrennen.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
3 april 2016 19:06
Weening zeker opvallend goed.
Van Ginneken en De Vries eindigen ook netjes in een peloton (plek 35-93) op 7'00. Wesley Kreder in de kopgroep.
3 april 2016 19:15
Het was wel erg sneu dat Kreder op een ongelukkig moment lek reed. Die had misschien nog wel wat langer meegekund. Prima gereden.
3 april 2016 23:47
Prima koers gereden. Weening was leuk om te zien; in de eerste kilometers en later in de middag wat aardige pogingen om er toch wat van te maken. Van Ginneken vind ik ook een aantrekkelijke jonge renner, waar meer op lijkt te zitten dan doelloos aanvallen.

Reus en Roompot is alleen nog geen gelukkige combinatie geweest. Wanneer zo'n renner nu totaal uit vorm is, om wat voor reden dan ook, dan mogen ze van mij in het vervolg zijn plek in de selectie aan een jonge renner geven. Daar is deze ploeg tenslote toch mede voor opgericht. Toch?
4 april 2016 11:13
Van Ginneken en de Vries prima. Daar zit nog wel wat progressie in. Weening gaf aan dat het meespringen in het begin veel kracht heeft gekost. Onbegrijpelijk dat een renner van dit kaliber mee moet springen. Had er waarschijnlijk nog een mooie klassering uit kunnen slepen. Dat Reus een tegenvaller is kun je verwachten. Die overgang van een oudere renner op basis van 1 wedstrijd werd door velen al niet begrepen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.