Breukink: “Topper kopen is geen optie”
maandag 26 april 2010 om 13:48

Breukink: “Topper kopen is geen optie”

Erik Breukink is tegenwoordig technisch directeur van de Rabobank en als zodanig verantwoordelijk voor het aan- en verkoopbeleid. Nu het klassiekerseizoen is afgelopen, vroeg de Telegraaf hem wat ervoor kan zorgen dat het volgend jaar beter gaat.

Breukink erkent dat er na de zege van Freire in Milaan-Sanremo geen goede klassering meer is gereden door de Rabo-ploeg. “Je kunt nog niet alle druk op de schouders van één man leggen. Natuurlijk willen we het beter doen in de klassiekers. We hebben ook geprobeerd de druk bij Robert wat weg te halen. Hij laat nergens wat liggen. Er zullen talenten moeten opstaan om het voor de Nederlanders beter te doen.”

Talenten, want gearriveerde toppers zal Breukink anaar eigen zeggen niet halen. “Kopen zou de makkelijkste mogelijkheid zijn”, meent hij wel. “Je moet één kopman hebben die heel goed is. Types als Gilbert en Cancellara en dan hopen dat ze het het jaar erop weer doen. Maar dat is geen optie. Gesink en Boom zijn jongens met speciale kwaliteiten. Die moet je tijd geven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.