Brian Kamstra, Roubaix-Lille Métropole, ziektegolf, Madrid Challenge

Brian Kamstra, Roubaix-Lille Métropole, ziektegolf, Madrid Challenge

Brian Kamstra - foto: Sirotti

vrijdag 16 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Brian Kamstra’s selectie voor Milaan-San Remo, een nieuwe ploeg voor de Frans kampioen van 2015 en twijfels over de uitbreiding van de Madrid Challenge.

Brian Kamstra gaat op voor zijn tweede Milaan-San Remo

Brian Kamstra mag zich klaarmaken voor de tweede monumentale klassieker uit zijn carrière. De 24-jarige Drentse wielrenner doet dat namens Novo Nordisk, de ploeg voor renners met diabetes type 1. Onze landgenoot zal starten met rugnummer 207. Vorig jaar debuteerde Kamstra in Milaan-San Remo met een 195e plaats. Vorig jaar was David Lozano de beste Novo Nordisk-renner in de uitslag op plek 104.

Selectie Novo Nordisk voor Milaan-San Remo 2018
flag-gb Sam Brand
flag-fi Joonas Henttala
flag-es David Lozano
flag-it Andrea Peron
flag-fr Charles Planet
flag-it Umberto Poli
flag-nl Brian Kamstra


Roubaix-Lille Métropole verwelkomt Kneisky en Tronet

Morgan Kneisky en Steven Tronet zijn niet de minste renners, maar toch zaten de twee zonder ploeg voor dit seizoen. Het continentale Roubaix-Lille Métrople biedt de twee dit jaar een plek in de selectie. Kneisky (30) en Tronet (31) waren werkloos nadat Armée de Terre stopte.

Kneisky maakte vooral naam op de baan. Zo is hij viervoudig  – drie keer op de ploegkoers en één keer op de scratch – wereldkampioen op de piste. Tronet verraste in 2015 vriend en vijand met de nationale titel bij de profs. Hij kreeg daardoor een contract bij Fortuneo, maar moest na een jaar weg en koos voor de wielerploeg van het Franse leger. Beide renners kunnen nu dus weer in actie komen dankzij de Roubaix-ploeg.


Mitchelton-Scott gooit halve ploeg om

Naast BMC heeft ook Mitchelton-Scott veel moeten schuiven in de selectie van Milaan-San Remo. De Australische ploeg heeft kopmannen Matteo Trentin en Caleb Ewan kunnen behoeden van ziekte, maar helpers Luka Mezgec, Jack Bauer en Mathew Hayman moeten afhaken. Zij zijn van de startlijst gehaald vanwege ziekte, een veel voorkomende verschijning in het peloton na de regenachtige voorbereidingskoersen. Mitchelton-Scott meldt dat Svein Tuft, Christopher Juul-Jensen en Sam Bewley aangewezen zijn als vervangers.


Healthy Ageing Tour live op Podium.tv

Podium.tv, de sportzender van Noord-Nederland, brengt de Healthy Ageing Tour in beeld. De UCI 2.1-rittenkoers voor vrouwen krijgt zo meer bereik dan de vorige keren. Podium.tv zorgt voor een livestream en brengt de koers in de noordelijke provincies op televisie. Vijf van de zes etappes worden in zijn geheel uitgezonden, van de ploegentijdrit zal een ruime samenvatting te zien zijn. Door een samenwerking zendt ook het Dagblad van het Noorden de beelden uit op de website. De Healthy Ageing Tour wordt verreden van 4-8 april.


Organisatie Madrid Challenge houdt slag om de arm over uitbreiding

De organisatoren van de Madrid Challenge hebben gereageerd op het nieuws dat gedacht wordt aan uitbreiding van de vrouwenkoers. Zij houden tegenover Cyclingnews een slag om de arm. Een extra ploegentijdrit op de zaterdag, daags voor het criterium door Madrid, zou de grote ploegen moeten verleiden om niet op trainingskamp te gaan. Dit was vorig jaar wel het geval, omdat de teams zich wilden voorbereiden op het WK ploegentijdrit van een week later. “Ik kan alleen bevestigen dat het een project is waar wij aan werken voor de Madrid Challenge. Niets is officieel, noch bevestigd. Het kan verder gaan of niet. Hopelijk zal het doorgaan, maar voor nu is het enkel een project”, aldus de organisatie.

De kans bestaat dat de ploegentijdrit een losstaande wedstrijd wordt die niet op de UCI-kalender komt. De ASO deed vorig jaar hetzelfde met La Course. De achtervolgingswedstrijd in Marseille stond toen los van de Women’s World Tour-koers naar de top van de Izoard.


Ewan mikt op knalprestatie in Milaan-San Remo: “Heb nu Tirreno in de benen”

Caleb Ewan wist vorig jaar enigszins verrassend naar een tiende plek te sprinten in Milaan-San Remo. De Australische sprinter van Mitchelton-Scott hoopt het dit jaar nog beter te doen. “Vorig jaar wist ik met de voorwacht over de Cipressa en de Poggio te geraken. Ik weet nu wat ik kan verwachten. Ik probeer op training mijn inhoud te vergroten, zodat ik na een koers van 300 kilometer nog wat over heb.”

Ewan bruist aan de vooravond van La Primavera dan ook van het vertrouwen. “Ik ben weer een jaar ouder, en heb dan ook een extra profjaar in de benen. Vorig jaar moest ik ook al vroeg uit Tirreno-Adriatico stappen wegens ziekte, waardoor ik geen koershardheid kon opdoen. Dat is nu niet het geval”, aldus Ewan.


Dit artikel delen:

4 Reacties

Arry1337 16 maart 2018 om 20:16

Toch denk ik niet dat Ewan zal winnen morgen..

west 16 maart 2018 om 20:50

Broertje van Alaphilippe zit ook nog steeds zonder ploeg vanwege dat Armee de Terre debacle.

SCIC 17 maart 2018 om 07:44

Niet bepaald indrukwekkend wat Novo vorig jaar heeft laten zien. Je kunt je afvragen waarom ze uitgenodigd zijn Androni (met Gavazzi) niet.

girardengo 17 maart 2018 om 14:34

Opmerkelijk: Brian Kamstra vertelt in een interview met NRC/H (zaterdag 17 maart) dat Froome in zijn training met dezelfde apparatuur op de rug rijdt, die hij zelf nodig heeft i.v.m. zijn suikerziekte, met het oog op het voorkomen van hongerklop en aangeven wanneer insuline-injectie nodig is. Hij noemt dat ‘bizar’.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair